Vad vi istället skulle behöva öppna upp våra ögon för är att vi i olika situationer kanske skulle behöva fundera ett varv till. Vi skulle behöva öppna upp våra ögon kring att vi alla har olika erfarenheter, egenskaper, åsikter och värderingar med oss i vår ryggsäck och vi använder de på olika sätt. 

Denna ryggsäck fylls med åren och ibland väljer vi att ta ut något ur vår ryggsäck för att något annat passar bättre. Ibland blir det vi har i ryggsäcken gammalt och en anledning till att vi då väljer att plocka ut det. Lägg märket till att vi VÄLJER! Eller rättare sagt, DU väljer. För det är ingen annan som kan välja vad som passar in i just din ryggsäck eller vad som ska tas ut. Det är ditt val och enbart ditt.

Du kan självklart bli påverkad, både på ett positivt och negativt sätt, av det och de som finns runtomkring dig. Men kom då ihåg att det är fortfarande du som väljer vad du plockar ned i din ryggsäck ifrån det du upplever.

Att du väljer vad som finns i din ryggsäck innebär ju samtidigt att alla andra väljer vad som finns i deras. Oavsett vad du tycker om en annan persons innehåll i ryggsäcken så kan du varken säga att det är ”rätt” eller ”fel”. Varför? De väljer ju utifrån sina erfarenheter, egenskaper, åsikter och värderingar precis som du.

Vad skulle hända om vi alla började försöka förstå de människorna runtomkring oss utifrån deras ryggsäck, även om du inte riktigt håller med om deras innehåll?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2020-09-25 10:44
Viktig text på så många plan. Samhället, föräldraskap, på jobbet, entreprenörskap. Om jag får gissa så skulle vi nog slippa många problem om vi alla bara tog oss tid att lyssna. Verkligen lyssna. Människor med extrema åsikter t ex. Får de bara vädra sina tankar, hur galna de än är, så skulle trycket släppa och med det de mest extrema tankarna. Det är märkligt för vi har nog egentligen alla svar inom oss och de blir nåbara när vi får prata med någon som verkligen vill höra. Även att skriva har nog liknande effekt. Se mer...
Se svar (1)
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.