Detta är fjärde delen av åtta om kända affärsskandaler och bedragare. 

Fyre Festival var tänkt att bli den nya generationens stora omtalade fest.

Tidigare generationer pratar fortfarande om Woodstock i New York 1969. Det har gjorts flera försökt att återuppliva den men dessa kändes mer som just det, alltså försök till återupplivning. Det blev mer som något för den äldre generationen som upplevt den legendariska ursprungliga festivalen, som ville återuppleva sina minnen, än för den nya generationen att skapa sina egna minnen.

Festivaler tilltalar vissa, medan vissa andra ogillar de mindre komfortabla delarna av festivaler, så som boendet i tält, bilköer, brist på badrum och hygien, trängsel m.m. Dessutom så brukar festivaler främst hållas där det är billigt att hålla dem, till exempel på stora öppna fält och liknande.

Fyre Festival skulle ändra på allt detta. Det skulle bli den första lyxiga festivalen, med lyxiga villor i Bahamas och varenda fotomodell och influenser man kan nämna, skulle vara där. Det skulle också vara bekvämt, med privatjet, yachts, vattenskotrar och catering. Detta skulle bli något nytt, som man skulle prata om flera generationer senare.

Tanken och konceptet var det inget fel på, men allt översåldes och underlevererades. Biljettpriserna var skyhöga och allt skulle förskottsbetalas. Ingenting var eller blev lyxigt, utan det påminde mer om övriga festivaler, med dåliga tält, allmän oordning och brist på allt som gör livet bekvämt. Fyre Festival fick avbrytas i ett tidigt skede och kaos utbröt, där folk försökte ta sig tillbaka till USA.

Vissa påstår dock att Fyre Festival gick av stapeln, men inte på det datumet som var utsatt, utan snarare att den bilden som man ville förmedla av Fyre Festival, faktiskt upplevdes av marknadsföringsteamet, när de spenderade mycket tid på Bahamas med yachtsen, vattenskotrarna och fotomodellerna. Det var ju såklart ingen officiell festival men förberedelserna påstås ha varit precis som den bilden man förmedlade att festivalen skulle vara.

I augusti 2023 så har Billy McFarland blivit utsläppt från fängelset och han redan börjat sälja biljetter till Fyre Festival 2.

Hur hade Nielsen Valuation Group hanterat en due diligence av Fyre Festival och Billy McFarland?

När Billy McFarland tog in sina allra första investerare, så hävdade han att han ägde aktier, och gav detta som säkerhet. Detta är ju såklart lätt att kolla upp, men de som investerade gjorde inte detta. Det är okänt om några potentiella investerare kollade upp detta, och sedan backade ur, när det inte visade sig stämma.

När biljettförsäljningen hade kommit igång, så hävdade Billy $34 miljoner i sålda biljetter, men detta bekräftades inte heller av investerarna. 

Del #5: Theranos och den unga tjejen som lurade en amerikansk president


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.