"Att stoppa nedgången i födelsetalen och erbjuda bra barnomsorg och utbildning är allas vår familjeangelägenhet som vi bör lösa tillsammans med våra mödrar", sa den 39-åriga ledaren i Pyongyang.
I november sa Rysslands president Vladimir Putin att målet för kommande decennier kommer vara att öka Rysslands befolkning. Han talade vid Världens ryska folkets råd i Moskva och sa:
"Många av våra etniska grupper har bevarat traditionen att ha starka månggenerationella familjer med fyra, fem eller till och med fler barn. Låt oss komma ihåg att ryska familjer, många av våra mormödrar och gammelmormödrar hade sju, åtta eller till och med fler barn."
“Låt oss bevara och återuppliva dessa utmärkta traditioner. Stora familjer måste bli normen, en livsstil för hela Rysslands folk. Familjen är inte bara grunden för staten och samhället, det är en andlig företeelse, en källa till moral.”
I oktober betonade Kinas president Xi Jinping kvinnornas roll när nationen brottas med en åldrande befolkning och en minskning av födelsetalen. Han nämnde vikten av att lyfta kvinnors arbete vilket inte bara är relaterat till kvinnors egen utveckling, utan också relaterat till "familjeharmoni, social harmoni, nationell utveckling och nationella framsteg". Det är nödvändigt att "aktivt odla en ny kultur av äktenskap och barnafödande och stärka vägledningen om unga människors syn på äktenskap, barnafödande och familj."
Elon Musk delade också denna åsikt och sa att ett minskande födelsetal är "ett av de största hoten mot civilisationen". Han sa under en intervjun att "alltför många tror att det finns för många människor i världen och att befolkningen växer okontrollerat".
År 2015 utfärdade Viktor Orban och Ungern sin familjepolitik där de betonade familjens vikt men samtidigt erkände behovet av ekonomisk stabilitet.
Christian Karlsson, mer känd som "Ekonomigurun", är inne ett liknande spår.