På grund av social mediers utbredning är fokus på person större idag än tidigare. Hur vi än klär oss kommunicerar vår utsida med omvärlden. Vårt utseende, kroppsspråk och klädsel tillhör vår icke- verbala kommunikation.  

Det handlar inte om att vara snygg utan om att vi ska göra det bästa av våra egna förutsättningar och att vi är gångbara i den kontext vi befinner oss i.

Kläderna har alltid varit en markör och historiskt sett även en klassmarkör. Idag är det snarare en markör för vår kompetens och för hur seriösa vi är.

Samband mellan kläder och framgång

Det finns ett klart samband mellan kläder och framgång. I det välklädda och strukturerade förändras även vårt sätt att tänka. Vi tänker i större banor istället för att fastna i detaljer enligt undersökningar utförda vid Californa State University. Dessutom påverkas vårt kroppsspråk positivt när vi är välklädda vilket i sin tur gör oss mindre nervösa.

Relaterad läsning: Om kroppshållning, signaler och gester och varför du ska förstå dem

Mitt tips är att alltid klä upp sig ett snäpp mer än man tänkt. När det gäller anställningsintervjuer och viktiga kundbesök, gör en research om företaget ifråga för att få ett hum om vilken klädkod som kan vara aktuell. Det är lika jobbigt att komma för uppklädd som för casual.

Satsa på bra basplagg

Garderoben behöver inte bestå av exklusiva märkesplagg. Satsa istället på bra basplagg som exempelvis kavaj, kostym, dräkt, klänning, byxor och av så god kvalitet som budgeten tillåter. 

Passformen är mycket viktig. Om våra kläder inte sitter som de ska ger vi inget proffsigt intryck.

Detaljer och accessoarer

En signaturdetalj i klädsel som exempelvis fluga, snygg bröstnäsduk, spännande manschettknappar, klassiska pärlcollier, statement-halsband eller varför inte en brosch likt Madeleine Albright fångar omvärldens intresse och medför att de också minns oss bättre.

Se även: Fånga ögat med nyanser av rött

Om det är något du verkligen tycker om i accessoar- eller färgväg, glöm det inte. Det är just denna detalj som gör dig unik och ger dig en personlig stil som omgivningen kommer att notera och minnas. Denna accessoar kan också skapa tillfälle till samtal.

Klä fram din kompetens i en förpackning som är relativt sparsmakad vad gäller material, mönster och färger eftersom dessa kan distrahera den du möter och ta fokus ifrån det viktiga du har att förmedla.

Läs vidare: Mannens siluett - från prålig utsmyckning till sober kostym

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
4 kommentarer
2022-09-16 03:12
Det måste säkert vara en kombination av båda. Det är viktigt att ta hand om sitt ansikte, även för män och inte bara för kvinnor. Och när en man är välklädd och välvårdad är det fantastiskt. Men för detta måste du naturligtvis välja de bästa och mest högkvalitativa märkena, beprövade och naturliga. https://www.beautyworldsweden.se/ Se mer...
2022-09-16 03:03
Men förutom tillbehör är utseende, ansikte, grooming och så vidare också viktiga
2020-04-02 14:23
Jag håller verkligen med dig! En accessoar jag alltid förlitar mig på är en scarf! Finns så många eleganta vis att använda sig av dem.
Se svar (1)
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.