Mall för lönebeskedDokumentmallen lönebesked eller lönespecifikation kan även användas av arbetstagaren om arbetsgivaren av någon anledning inte skulle betala in skatt för arbetstagaren, i det fallet fungera lönebeskedet som ett bevis på utebliven inbetalning av arbetsgivaren.

Tänk på att lägga till ett minustecken före t ex skatt; dvs före de summor som skall dras av.

Obs: Tänk på att ladda ner mallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren (t ex Google Chrome) kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Lönebeskedsmallen är helt gratis.


Resurser:

10 tips för en smartare lönesättning

8 tips hur du utför ett lönesamtal på bästa sätt


Notis: När du vill spara lönebeskedsmallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creato (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen lönebesked fungerar bäst i den senaste versionen.)

11 kommentarer
Mattias bolakhrif
2012-09-04 19:13
Det saknas arbetsgivaravgift på lönebesked ?
hur kan jag ersätta den på nån annan text ex övesutjämning .


Samma sak jag vill ha Rotavdrag på fakturan .
Det saknas arbetsgivaravgift på lönebesked ?
hur kan jag ersätta den på nån annan text ex övesutjämning .


Samma sak jag vill ha Rotavdrag på fakturan .
0
2012-09-05 07:25
Vi ska se om vi kan lägga till möjligheten att lägga till arbetsgivaravgift.
ROT-avdrag på fakturamallen? Ska se vad vi kan göra där. Tillsvidare går det annars att skriva "kostnad efter ROT-avd Se mer..
Vi ska se om vi kan lägga till möjligheten att lägga till arbetsgivaravgift.
ROT-avdrag på fakturamallen? Ska se vad vi kan göra där. Tillsvidare går det annars att skriva "kostnad efter ROT-avdrag".
0
sten
2012-09-11 16:45
hej, tack för bra mallar. Får inte löne summorna rätt på lönebeskedsmallen, efter att man fyllt i lön längst ner til lhöger o går till nästa summa under, skatt, raderas/ o-ställs lönebelopet o hamnar Se mer.. hej, tack för bra mallar. Får inte löne summorna rätt på lönebeskedsmallen, efter att man fyllt i lön längst ner til lhöger o går till nästa summa under, skatt, raderas/ o-ställs lönebelopet o hamnar längst ner på summan endast (dvs finns inte kvar i översta) Gör jag ngt fel eller är det en bugg i mallen kanske?
0
2012-09-11 20:38
Mallarna ska fungera så testa gärna igen. Vi kollar även på att ta fram ROT- och RUT-mallar med.

Arbetsgivaravgift kommer vi inte lägga till i dagsläget då det inte ses som seriöst av all Se mer..
Mallarna ska fungera så testa gärna igen. Vi kollar även på att ta fram ROT- och RUT-mallar med.

Arbetsgivaravgift kommer vi inte lägga till i dagsläget då det inte ses som seriöst av alla, även om det i många fall skulle vara bra. Men då går vi in på politik 🙂
0
2012-12-18 18:57
Kan inte ladda ner gratismallarna, har macbook pro Kan inte ladda ner gratismallarna, har macbook pro
0
2012-12-19 06:20
Oftast när man öppnar upp en PDF på en Mac så öppnas denna på Mac OS:ets egna programvara för förhandsgranskning av PDF-dokument. Denna förhandsgranskare har tyvärr begränsad PDF-funktionalitet, vilke Se mer.. Oftast när man öppnar upp en PDF på en Mac så öppnas denna på Mac OS:ets egna programvara för förhandsgranskning av PDF-dokument. Denna förhandsgranskare har tyvärr begränsad PDF-funktionalitet, vilket gör att exempelvis beräkningar i mallarna inte fungerar som de ska. För att få bästa resultat vid användning av PDF:er så bör Mac-användare därför ta hem Adobe Reader.

Jag hoppas det löser ditt problem.
0
Thomas Holm
2013-03-13 04:52
Hej
Lönebeskedsmallen plussar på skatten istället för att dra av den från bruttolönen.
Hälsningar
Hej
Lönebeskedsmallen plussar på skatten istället för att dra av den från bruttolönen.
Hälsningar
0
2013-03-13 20:03
Lägg till ett minustecken före summan så blir det rätt. Lägg till ett minustecken före summan så blir det rätt.
0
Jenny Wetterhall
2014-10-20 14:05
Skulle behöva kunna ändra kronor till euro i lönebeskedsmappen. Går det? Skulle behöva kunna ändra kronor till euro i lönebeskedsmappen. Går det?
0
2020-04-27 21:16
Hej,

Efter att ha använt denna mall länge har den plötsligt slutat fungera korrekt efter att vi uppdaterade datorn till Windows 10. Vad kan vi göra för att det ska fungera korrekt igen? Se mer..
Hej,

Efter att ha använt denna mall länge har den plötsligt slutat fungera korrekt efter att vi uppdaterade datorn till Windows 10. Vad kan vi göra för att det ska fungera korrekt igen?
Med vänlig hälsning Ann-Charlott
1
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.