Alla företagare vill sälja mer. Här får du fem tips som garanterat gör att du kommer fram till fler avslut och ökad omsättning.

Snabba på

Se till att hålla tempo i alla dina säljprocesser. Återkom omgående, ring tillbaka direkt och svara på mejl utan fördröjning. Allt för att se till att processen rör sig framåt fort både hos kunden och internt hos ditt bolag. Chansen ökar dessutom att dina konkurrenter inte håller samma tempo, vilket ökar sannolikheten att du får affären och därmed säljer mer.

Ökad aktivitet

Ett av de enklaste och samtidigt effektivaste sätten är att öka aktiviteten. Ring ett samtal till, gå på ett möte till. Förutom att du träffar fler kunder får du mer träning på att sälja. Ökar du antalet besök med tio procent ökar försäljningen med tio procent, allt annat lika.

Missa inte: Bli en kundmagnet - 5 väsentliga metoder för att nå fler kunder

Ställ fler frågor

Om du på varje kundmöte ställer en fråga till kommer du att kunna skriva bättre offerter, hantera invändningar bättre, förhandla bättre. Du kommer helt enkelt att förstå kunden bättre. Det ökar din försäljning.

Se även: 6 enkla säljtekniker som får vilken företagare som helst att sälja mer

Fråga efter ordern oftare

Gå på avslut tidigare och oftare. Träna dig på att fråga lite tidigare i processen och att ställa frågan lite oftare. De kommer att korta dina processer och göra att du kan sälja mer. Du kan läser mer om avslutsteknik i “Tre bra avslutstekniker”

Läs mer: 33 tips på hur du får fart på försäljningen i ditt företag

Öka din försäljningskompetens

Aktivitet och struktur är viktigt, du får ännu bättre utfall om du också höjer din kompetens inom försäljning. Läs något om försäljning varje dag, titta på ett par Youtube-filmer med försäljningstips varje vecka, gå på sambesök med en erfaren kollega, fråga om råd. Du är inte fullärd, fortsätt lära dig mer om försäljning och sälja mer.

Fler säljtips hittar du här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.