Enligt mig så stämmer det gamla talesättet att hårt arbete slår talang varje gång. Men tänk när du kombinerar din talang med hårt arbete. Vad händer du då?

Alla människor har någon form av talang för något. En av mina talanger är försäljning men nyckeln till att ha slagit säljrekord på de allra flesta produkter och tjänster jag sålt är hårt arbete. Jag har arbetat med många olika säljare, flera som har haft en riktig rå talang, troligtvis större än min egen. Trots det så låg jag 1:a på topplistan fler gånger än dem.

Det finns en enda anledning till det och de var att jag jobbade hårdare än alla andra. Jag ringde mer, ville mer, tävlade mer och var mer målinriktad.

Ja, nu kommer någon säkert säkert säga att man ska jobba smartare, inte hårdare. Ja det stämmer ju självklart men tänk om du adderar smart arbete med hårt arbete och din talang. Då blir du oslagbar!

Nästa sak som en del kommer tänka nu är att det finns risk för att bli utbränd. Ja, jag är ju ingen utbildad psykolog så jag kan bara tala utifrån min egen erfarenhet. Men jag har jobbat hårt i många år och aldrig blivit utbränd, jag tror inte det är enbart hårt arbete som gör att man blir utbränd utan att det många gånger kan bero på en kombination av trassel i privatlivet och hårt arbete, det är inte en bra kombination. Man måste ha stöd och förståelse hemifrån och man behöver ha en bra balans i livet.

Passion är nyckeln

Har du en passion för det du gör så tar inte ditt arbete energi utan det kommer ge dig mer energi. Att ha passion för sitt jobb är en nyckel för att bli bäst på det du gör. Att älska varje del och se helheten långt bortom de tråkiga arbetsuppgifterna du måste göra för stunden. Har du ett tydligt långsiktigt mål, knutet till ett tydligt why som är uppdelat i kortsiktiga mål så att du vet att det du jobbar med just nu är viktigt för att du ska nå dina långsiktiga mål.

Då är det inte så farligt att kämpa på för att komma vidare framåt.

Med hårt arbete, talang, arbeta smart och ha passion så kan du ta dig hur långt som helst.

”Hard work is the price you must pay for success” – Vince Lombardi

1 kommentarer
2018-06-14 20:05
Vill dela med mig av vårt företag www.everyroom.se som säljer möbler & inredning på nätet. Välkomna!
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.