Startsida
av Patrik Nilsson
Patrik Nilsson
Webb- och marknadsansvarig på Whitecell AB i Älmhult
801 foruminlägg
81 artiklar

Ofta får vi höra entreprenörer och kändisar förklara att om man bara följer sin dröm och gör de saker man brinner för, då kommer framgången. Men framgång i affärer beror på att ta tillvara på tillfällen, inte att följa sin passion. Det menar Mike Rowe, mest känd från TV-serien Dirty Jobs.

 

"De människor jag mött på mina resor började inte sin karriär med att försöka förverkliga sin dröm. De såg sig om efter en möjlighet. De identifierade möjligheten. Och drog nytta av den. De arbetade och sen blev de bra på vad de gjorde. Sen lärde de sig att älska vad de gjorde", säger Mike i filmen ovan.

Har han en poäng?

Visa kommentarer 4
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | för 6 år sedan
Intressant inlägg och det märks på responsen. Jag tycker att hobby är hobby och jobb är jobb. Tyvärr missar många personer olika möjligheter genom att tro att de måste arbeta med en kärnverksamhet som de uppfattar som ”rolig”. Det här är något vanligt och jag märker det när jag behöver coacha olika ledare eller medarbetare. Personligen tycker jag att det inte handlar så mycket om vad jag gör. Det handlar mest om hur jag gör det!
| Anmäl | för 2 år sedan
Det här är ett jättespännande område och om du frågar mig så är BÅDA synsätten sanna! Du ska följa din passion, men du behöver också lära dig att förvärva de färdigheter du behöver för att lyckas med det du företar dig! Passionen visar dig riktningen. Tillvägagångssättet behöver du lära dig själv.

Om du vill ha tips rekommenderar jag varmt Jim Collins Good to great, i vilket du kan läsa vikten av att vara passionerad för sitt område! I fortsättningen, Great by Chooice kan du läsa om 3 mila marscher och att systematiskt skapa förutsättningar för framgång. Och Angela Duckworth och hennes GRIT - The power of passion and perseverance visar hur uthålligheten och förmågan att lära sig genom det vi möter är de nycklar som skapar framgång.

Jag skulle vilja säga: Följ din passion. Men lär dig genom ALLT du möter.

Har jag en poäng?
| Anmäl | för 2 år sedan
Det har du säkert. Jag tror det är individuellt. Personligen är det inte så viktigt vad jag gör utan mer hur jag gör det - att göra ett bra jobb ger mig en kick. ?
| Anmäl | för 2 år sedan
Suveränt att du hittat din grej! Ditt tänk har verkligen lett dig dit du är idag! Snyggt jobbat! Keep up the great work!