Bokforingssystem.se är en gratis jämförelsesida som jämför bokföringsprogram och bokföringslösningar i Sverige. De har gjort en undersökning där de testat över 30 bokföringsprogram och listat vad de kan och inte kan på över 100 funktioner. De har dessutom sammanställt kundnöjdhet och tagit printscreens. Allt för att hjälpa dig ta reda på vilket bokföringsprogram du ska välja. Tänker man till när man väljer bokföringsprogram finns det stora vinster att göra.

“Den första frågan att ställa sig är om du vill göra bokföringen själv eller inte” menar David Hedqvist, grundare av bokforingssystem.se. “Det finns flera anledningar till att sköta bokföringen själv i ett bokföringsprogram. Uppenbara som att du inte har råd. Men också genom att sköta bokföringen själv får du bättre kontroll, och kan på så sätt kan styra ditt bolag bättre.” David fortsätter: “Den största anledningen att leja bort bokföringen är att du inte vill göra det själv. Det är för tråkigt helt enkelt. En annan vanlig anledning är även här ekonomiska skäl. Den tiden du lägger ner på bokföring ger dig helt enkelt mer intäkter än vad det kostar att be någon om hjälp.”

David menar att det viktigaste är att fundera på vad du vill åstadkomma med din bokföring, mer än det legala. Om det är automatisering, papperslöshet eller lägsta pris spelar ingen roll, men ska du ha allt blir det lätt dyrt.

“Det finns bokföringsprogram som kan bygga en raket till månen och tillbaks. Men oftast behövs inte alla de funktionerna. Ska man få en prisvärd lösning handlar det oftast om att prioritera vad du verkligen behöver, och vad du vill ha. Det är troligen en dum idé att välja en bokföringslösning som inte löser fakturaattest om du har som ambition att bli några stycken anställda i ditt företag” säger David. Han utvecklar: “Jag tycker det viktigaste att man väljer ett bokföringsprogram som löser det viktigaste man vill uppnå. Du kanske avskyr papper, se då till att välja ett program som kan hantera digitala kvitton och som tar hand om inkommande fakturor. Är det att du har marginell omsättning, välj ett av gratisprogrammen och så vidare.”

För att hjälpa dig ta reda på vilket bokföringsprogram som borde passa just dig har bokforingssystem.se tagit fram ett snabbt test där du får svara på tre frågor kring vad som är viktigt för dig och vad du prioriterar mest. Tillbaka får du en sortering på vilket bokföringsprogram du troligast blir mest nöjd med.

“Vi har byggt en algoritm som översätter alla funktioner till hur mycket de bidrar med till papperslöshet, automatisering, enkelt att komma igång och så vidare. Genom att du som användare markerar vad som är viktigt för dig kan vi räkna ut hur bokföringsprogrammen skulle prestera för dig. Arbetar du mot kommuner? Då markerar du att det är ett krav att kunna skicka EDI-fakturor. Och så vidare. Ju mer info du ger oss, desto bättre svar kan vi ge dig. Det är alldeles för många som väljer det kändaste programmet just för att det är det man känner till. Inte för vad de kan och inte kan.”

Om bokforingssystem.se

Bokforingssystem.se är en jämförelsesida som genom fakta försöker rekommendera vilket bokföringsprogram som passar en användares behov. Sidan lanserades våren 2021 av Johan Thorsson och David Hedqvist, båda serieentreprenörer. 

Presskontakt: David Hedqvist, [email protected]


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.