Att Bitcoin vuxit och ökat i värde under vintern har inte undgått någon, och detta har lett till breda diskussioner om kryptovalutans existensberättigande. Många menar att Bitcoin och liknande valutor snart kommer att implodera samt inte har någon framtid, medan andra argumenterar för det motsatta, att Bitcoin kommer vara framtidens främsta betalmedel. För tillfället har Bitcoin mer värde för de som spekulerar i valutan på börsen än för de som ”minar” den, och många handlare kanske har svårt att se varför man skulle genomföra de förändringar som krävs för att kunna ta betalt i en kryptovaluta. Än så länge sker de flesta transaktioner med kryptovalutor mellan privatpersoner, och det finns en del onlinebaserade verksamheter som också accepterar de olika virtuella valutorna. Att kunna gå till en vanlig butik och betala med Bitcoin eller Ethereum känns som något av en framtidsvision men har redan börjat bli allt vanligare runt om i världen. Det finns en handfull restauranger i Stockholm som redan erbjuder Bitcoin-betalning, och transaktionen är både mer tidseffektiv och mindre omständlig än exempelvis kortbetalning. Med den senaste kraftiga värdeökningen har inte bara Bitcoins status ökat utan även andra kryptovalutor ökar i värde, och fler företag överväger nu att börja integrera kryptovalutor i sina transaktioner.

Läs även: 6 sätt som du faktiskt kan tjäna pengar på kryptovaluta

De flesta som använder Bitcoin, Ethereum eller andra kryptovalutor som betalmedel gör det för olika tjänster online. Eftersom det är virtuella valutor är det naturligt att de hittills mest används på nätet och detta ofta inom e-sport och iGaming. Generellt sett är onlinespelare och e-sportare positiva till utvecklingen och breddningen av kryptovalutor, och var därför tidigt positiva till att använda dem. Spelvärlden bidrar faktiskt till mångfalden av kryptovalutor, eftersom spelare ställer höga krav på säkerhet och anonymitet. Medan Bitcoin har fått störst kommersiellt genomslag är Ethereum vanligare bland mer kräsna användare. På vissa pokersajter kan pokerspelare betala med CHP-’chips’, vilket är en Ethereum-baserad kryptovaluta, där dina transaktioner genomförs på bara några sekunder. Att kunna sätta in och ta ut pengar utan transaktionstider, mellanhänder eller avgifter är ovanligt i världen av onlinespel och casino, och där kan kryptovalutorna verkligen göra skillnad. Det finns också en ökad medvetenhet kring internetsäkerhet och alltfler människor oroar sig över att bli spårade eller hackade när de betalar och genomför transaktioner online. Kryptovalutor kan vara ett säkrare alternativ för både kunder och företag där båda sidorna kan tjäna på den direkta kontrollen man har mellan transaktionerna.

Tips: Hur du kan öka inkomsterna

För entreprenörer världen över kan kryptovalutor vara en tillgång som öppnar upp för fler potentiella kunder. Bland fördelarna som listas med dessa virtuella valutor som betalmedel är just att man når längre och slipper applicera växelkurser och transaktionsavgifter. En överföring med en kryptovaluta tar lika lång tid att genomföra var du än befinner dig i världen, och användarens tillgångar har samma globala värde. Kursen är baserad på tillgång och efterfrågan, och ju mer valutan ökar i värde, desto mindre volatil blir den. Det finns en mängd olika plattformar och plånböcker man kan använda för att ta betalt med kryptovalutor, och överföringar i fysiska butiker sker enkelt genom att skanna en QR-kod och knappa in summan för betalning via en virtuell plånboks-app i mobilen. Som företagare eller butiksägare finns det goda anledningar att tillåta betalningar i kryptovalutor då det breddar ett potentiellt klientel på en global skala. Med den tillväxt som både Bitcoin och Ethereum har idag kan man snabbt tjäna på de betalningar man mottar i virtuella valutor i jämförelse med andra traditionella valutor. Den ökade handeln är också en inkomst man bör kalkylera som en fördel!

Läs mer: 7 tips hur du köper, säljer och förvarar kryptovalutor säkert

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.