Revelop, fastighetsutvecklare inom bostäder och kommersiella byggnader har nyligen ingått avtal med den brittiska hotellkedjan IHG Hotels and Resorts för att inhysa deras första hotell i Sverige. Utvald plats är Kista på grund av det strategiska läget mellan Stockholm City och Arlanda flygplats. Projektet innebär en ombyggnad av den befintliga kontorsfastigheten Nordic Forum som ägs och drivs av Revelop med drygt 43.000 uthyrbar kontorsyta för längre och kortare perioder. 9000 kvadratmeter avsätts för IHG som utöver 201 rum kommer att ha konferenslokaler, restaurang och en spaavdelning med swimmingpool. 

Det blir företaget Mogotel Hotel Development som ska driva verksamheten. Om allt går som planerat slår Voco Hotel upp portarna under hösten 2024. IHS Och Revelop undertecknade ett 25-årigt hyresavtal vilket blir en bra start för att utveckla och etablera den nya hotellverksamheten i Sverige. IHG är en av de globalt största hotellkedjorna i världen med drygt 6200 hotell.


Nordic Forum förvandlas till en trivsam miljö med mänskan i  fokus

Fastigheten Nordic Forum förvärvades av Revelop 2016 vilket inneburit en genomgående omvandling från konventionell kontorsbyggnad till en modern och hållbar arbetsplats med flexibilitet och service som grundläggande riktmärken. Genom energioptimering, solceller och investeringar i utemiljön har fastigheten genomgått ett ordentligt lyft. Liljewalls Arkitekter fick uppdraget att utforma och projektera en ny entrébyggnad med omgivande trädgård samt uppfräschning av fasader. Platsens utformning är inspirerad av lugn och harmoni. Materialval och växtkompositioner förstärker upplevelsen av såväl utomhusmiljö som interiör. Under fina dagar kan man ha arbetsmöten på en bänk i skuggan, luncha i solen eller träna på ett gym utomhus. Innan ombyggnationen var det snarare taxibilar än fotgängare som samlades vid Nordic Forums entré, men med förbättring av miljön läggs istället fokus på människan. I samband med ombyggnationen kommer hotellbyggnaden att miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use-Very Good, medan kontorsbyggnaden redan är certifierad enligt Green Building.

För Mogotel Development Holding är etableringen av Voco Hotel på den svenska marknaden och samarbetet med IHG ett betydande steg för en fortsatt lyckad verksamhet i Sverige.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.