Jag har alltid varit en som tagit stora risker, gjort modiga val och fattat beslut som kanske inte alla hade valt, men på sistone så tog rädslan över. Jag agerade utifrån mina och andras rädslor och fann mig själv ståendes på samma plats. Att klamra sig fast vid det gamla hade hindrat mig från att röra mig framåt. Att släppa taget verkade omöjligt när det bekanta tyngde ner mig men så länge jag klamrade mig fast vid det förflutna, förblev jag fången i en orörlig tidslinje. Därför beslutade jag mig för att äntligen släppa taget och det resulterade i ett överflöd av förändringar. Otaliga nya dörrar öppnades och ett nytt jag föddes. Det nya jaget skrattar nu åt rädslorna.

I skuggan av det bekanta står vi stilla och vi håller fast vid det som varit. En rädsla klamrar sig fast i våra hjärtan och vi finner oss fångade i det förflutnas trygga famn. Det är inte bristen på förmåga eller möjlighet som binder oss utan det är rädslan att släppa taget om det som vi tror oss vara vår trygghet. Där står vi, rotade i stillhetens mark medan tidens eviga flöde sveper förbi. Vi önskar, vi drömmer, vi hoppas men det är som om vi är förankrade vid det som var, istället för att omfamna det som kan vara…

Oavsett vilken tro vi bär, vare sig det är Gud, universum eller de osynliga trådarna av energi så kommer vi aldrig att upptäcka de dörrar som öppnas om vi inte vågar ta det första skrämmande klivet. Att trampa in i en ny värld omgivna av det okända är en nödvändighet för vår personliga utveckling. Det är nyckeln till vår lycka, vår framtid och vår mänskliga tillväxt.

Vi måste dock vara tacksamma för det som har varit för det är det som har format oss och gett oss lärdomar, men för att verkligen växa måste vi omfamna det nya. Att släppa taget och lita på att det kommer att bli bättre är en utmaning, en resa mot det okända. Vi människor är så styrda av våra rädslor och vi låter tyvärr de mörka rösterna tala till oss och vi väljer dessutom att lyssna på dem. En inre strid där det mörka försöker vilseleda och begränsa oss. Men faktum är att det största hindret för vår tillväxt är vi själva och våra egna tveksamheter. Vi begränsar oss själva pga dessa röster som i sin tur skapar rädslor.

Förändring, trots dess skrämmande yttre är utan tvekan det absolut vackraste som kan hända oss. När det sker så är det som att magi skapas. Det känns i hela kroppen och man bara vet att man är på väg in i en helt ny dimension av förändringar. Ett paradis av förändringar. Det är i förändringens dans som vi hittar nyckeln till vår utveckling och framgång. Så låt oss släppa taget om det förflutna, omfamna det nya och låta förändringens symfoni leda oss mot en ljusare framtid, mot den vackra resan av personlig tillväxt.

Jag vill påminna dig om att du bär på en kraft som är starkare än du någonsin kan föreställa dig. När du väljer att lita på dina egna förmågor så öppnar du upp för en resa där potentialen är gränslös. Livets motgångar och strider är som en återkommande storm som prövar vår styrka men det ska inte ta ifrån oss vår livsglädje. Tvärtom, det är prövningar som ska forma oss och göra oss starkare. Varje hinder är en möjlighet att växa och lära sig mer om sig själv. Att bestämma sig för att inte låta motgångarna definiera oss är ett kraftfullt beslut. Vi måste veta att vi kan övervinna och blomstra trots svårigheterna.

Att älska livet även när det är svårt, är ett medvetet val. Ja, du läste rätt, ett medvetet val. Ett val du måste göra på daglig bas. Livet i sig är en gåva och genom att älska det, trots dess komplexitet öppnar vi upp för glädje och mening. Att uppfylla våra drömmar är som att ge livet en symfoni av framgång och personlig tillväxt. Utan drömmar blir livet monotont och stillastående. Ett liv utan drömmar är farligt. Drömmarna är motorerna som håller klockan i rörelse och ger varje dag en mening. Så låt oss tro på oss själva, omfamna våra drömmar och fortsätta resan med tillförsikt och passion. För i tron på oss själva och våra drömmar finner vi den kraft som driver oss mot ett rikt och meningsfullt liv. Drömmar är som kompassnålar som leder oss mot vår sanna väg.

Tro på dig själv och dina drömmar för det gör jag...


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.