Drömmen om att äga min egen tid är en dröm som jag delar med många. Men hur tar man sig ur det berömda "hamsterhjulet" och vad innebär det egentligen att äga sin egen tid?

"Work is not a place anymore, it´s a state of mind"

Sedan april har jag arbetat som Business Partner på Whereuare. I rollen ingår allt från sälj, strategi, rekrytering, till marknadsföring och dylikt. I juni lämnade jag Sverige och har sedan dess jobbat ifrån Grekland, Brasilien och Vietnam. Jag har bland annat besökt Akropolis i Aten, fått följa och uppleva "Copa America" i Rio de Janeiro och jobbat ifrån vackra Da Nang i Vietnam, med stranden bara ett par hundra meter bort.

Jag får utlopp för min äventyrslystnad varje helg istället för någon vecka om året. Just att få välja plats, land eller till och med världsdel - är för mig att äga min egen tid. Jag byter ut:

  • Snö och slask mot sol och bad.
  • Mörker mot ljus.
  • Öppna kontorslandskap(som jag inte ser någon som helst fördel med) mot valfri plats där det för dagen känns mest stimulerande.  
  • Kollektivtrafik mot promenad i solen till första bästa plats.

Vad väljer du?

Fördomarna är dock många. "Laptopen i knät på en strand med en drink i andra handen" känns som en vanligt förekommande kliché. Som att det skulle vara möjligt att luta sig tillbaka i solstolen och jobba mindre bara för att jag befinner mig i andra breddgrader. Givetvis måste jag arbeta minst lika hårt, bara från en annan plats. Kravbilden är densamma, men det ömsesidiga förtroendet är högre. Det är skillnaden.

Varje morgon utan undantag tränar jag  på gymmet eller löper för att orka prestera på topp, precis som jag gjorde i Stockholm. När kl är 08:00(Svensk tid) sätter jag igång och jobbar precis som jag gjorde från Stockholm. Med andra ord har jag inte inte ändrat varken rutiner eller förberedelser, samma insats annan världsdel.

För att lyckas krävs det framförallt självdisciplin - det är det absolut viktigaste. Frestelserna är många: stranden ,fester, utflykter eller vad det nu kan vara. Därför måste du sätta upp bra rutiner och följa dem. Är du disciplinerad, har bra rutiner och jobbar hårt så kommer du att lyckas - från ditt paradis på jorden.

Jag vill se en framtid där arbetsgivare och arbetstagare litar på varandra.

Jag vill se en framtid där bilköerna inte ser ut som de gör idag.

Jag vill se en framtid där vi genom frihet, förtroende och teknik skapar förutsättningar för både välmående och resultat. Inte bara ett av dem.

Min resa har bara börjat, vill du hänga med?

/ Joseph Bejefalk

Business Partner på Whereuare

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.