Med de digitala möjligheter som finns idag kan man driva bolaget från var som helst i världen och passa på att upptäcka nya ställen. Alla utmaningar försvinner inte men där det finns en vilja finns en väg. 

Jag bor sedan några månader tillbaka i Dubai med min man och två döttrar (2 år respektive 7 månader). Anledningen till att jag valt att jobba på distans är friheten, upplevelsen, familjepusslet, värmen och flexibiliteten. Men jag har valt att bo här framför allt för att vara i en miljö där jag känner mig som mest kreativ, glad och effektiv. Mitt mål är att skapa ett liv där vi kan fortsätta bo på olika ställen runtom i världen och min lösning på det är just att driva bolaget på distans.

Jag är tidigare chef inom finansbranschen i London. Efter år av karriärklättrande tröttnade jag på att jobba för någon annan och bestämde mig för att starta eget bolag. Sagt och gjort: jag startade ett företag som tillverkar snygga, sexiga och bekväma amningsbh-ar. Eller vi kanske ska säga, ska tillverka. För vi är alldeles precis i uppstarten och håller på att ta fram produkterna. Det visade sig klurigare än väntat att fortsätta kunna ha snygga underkläder när jag ammade och efter lite (snarare rätt mycket) research insåg jag att jag inte var ensam. Så vi ska ändra på det. Vi börjar med Sverige med målet att gå globalt. Men vi vill testa konceptet först. 

Jag skriver vi, för jag driver bolaget sedan några veckor tillbaka med min kollega Angelique Fihn som befinner sig i Sverige. Hon är ansvarig för design och produkt. Bolaget har för närvarande det kreativa namnet Miriam Lindholm AB men vi jobbar på ett bättre namn. Namnet är en av många punkter på att göra listan när man startar bolag. Men för att vi inte ska fastna så får det vara så länge och så låter vi det växa fram. Vilket troligtvis betyder att vi bestämmer oss i absolut sista sekund när vi verkligen behöver ett bättre namn. 

Växte fram

Hur som helst. Angelique var inte med från början när jag startade bolaget. Det var alltså först för några veckor sedan som vi bestämde oss att faktiskt göra det här tillsammans. Till saken hör att jag startade bolaget själv i förra året och jag försökte skapa produkterna själv. Det var en klassisk situation av “hur svårt kan det va” och man inser att ja, det var ju faktiskt ganska svårt. 

Jag och Angelique blev ihopkopplade i Sverige av en gemensam vän för snart ett år sedan. Vår första lunch blev till en fyra timmars brainstorming och vi bollade om allt. Vi insåg ganska snabbt att våra styrkor och svagheter kompletterade varandra. Så vi började hjälpa varandra. Angelique är en fantastisk designer och har ett eget underklädesmärke som heter Angelique Fihn Lingerie. Jag kunde hjälpa henne med till exempel målsättning och strategi och hon hjälpte mig produktutvecklingen och till exempel att granska mina första prototyper jag fått uppsytt. Under året lärde vi känna varandra och kände efter hur vi arbetade tillsammans. 

Flytt till Dubai

I början av året la jag mitt bolag på is. Jag och min man fick vår andra dotter, jag fastnade i produktutvecklingen och valde istället att fokusera på barn och vår flytt till Dubai. Ni som har flyttat tidigare vet att det är mycket jobb. Att även byta land innebär ännu mera jobb. Jag hade aldrig varit i Dubai förrän vi flyttade hit. Rationellt kändes det som rätt satsning. Vi jobbar mycket med rationella beslut min man och jag. Värme, internationell miljö, bra flygförbindelser (vilket är ett måste för min man som också har eget bolag och reser mycket), bra hjälp tillgänglig för barnen och möjligheten till surf. Och ja, jag får köra bil. Här befinner jag mig i en miljö där jag känner mig som mest kreativ, glad och effektiv.  

Vinster i att samarbeta

När jag nyligen började jobba med bolaget igen insåg jag att jag måste få med mig en till person. Jag blev helt enkelt trött på att försöka göra det jag är extremt dålig på, att designa produkten. Jag skrev till Angelique och sa just det, att jag tyckte det var dags att vi gör det här tillsammans. Det visade sig att hon också hade funderat över sommaren och till min stora glädje svarade hon ja. Hon hade blivit trött på att inte kunna fokusera på design utan allt annat man måste göra när man driver bolag. Så det föll sig naturligt att vi efter ett års bollande där vi hjälpte varandra med respektive bolag gick ihop och nu kör detta tillsammans.  

Vägen är målet

Att driva eget bolag är inte alltid en dans på rosor. Riskerna är större än att vara anställd men de potentiella vinsterna är även högre. Vi är i uppstarten nu. Och med en man och flera av mina syskon som driver egna bolag vet jag att det kommer kräva hela min själ för att detta ska bli någonting. Men en av dom sakerna som motiverar mig är att tänka att “det är inte hur du hanterar situationen när det går bra som avgör om du är framgångsrik, det är hur du hanterar situationen när det går dåligt som gör den verkliga skillnaden”. Det kommer alltid finnas problem men jag måste se det som en del av vägen dit. Varje problem jag löser tar oss närmare målet.  

Jag och min familj kommer antagligen inte stanna i Dubai för alltid. Vi är för rastlösa för det och tycker om att upptäcka nya ställen. Därför är mitt personliga mål att kunna driva bolaget från var som helst i världen. Med den digitalisering och tillgänglighet via internet som finns idag är det fullt möjligt.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.