Vilhelm Hanzén, grundare av och vd för Gul PR, är ny bokrecensent här på Företagande.se. Han recenserar dock inte böcker på klassiskt vis, utan lyfter bara böcker han vill rekommendera andra ledare och entreprenörer att läsa. Varannan vecka recenserar han en bok och varannan vecka tipsar han om några aktuella böcker.

The Misfits Manifesto, Lidia Yuknavitch

I TED Books-boken The Misfits Manifesto jobbar skribenten och läraren Lidia Yuknavitch för att göra ordet "misfit" till något positivt. Vad innebär det egentligen att våga gå utanför standardmallen? Enligt Yuknavitch är det både vackert, svårt och tufft att välja att ta vägar som de flesta inte går.

Konsten att göra skillnad, Stefan Einhorn

Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll tillhör inte bara kategorin storsäljare, utan är förmodligen en av de viktigaste böckerna när det gäller att tillgängliggöra tankar kring etik och moral i en modern kontext och för de stora massorna. Hans nya bok Konsten att göra skillnad är om möjligt ännu viktigare - och förmodligen även en bok som entreprenörer och ledare kan hitta inspiration i.

The obstacle is the way, Ryan Holiday

Ger vi människor upp för lätt? Ryan Holiday menar det. Med tonvis av inspiration från de gamla stoikerna skriver han i boken The Obstacle Is The Way om hur vad som synes vara oöverstigliga hinder kan bli till möjligheter - eller hur man genom att ta sig förbi hinder kan komma till möjligheter på andra sidan vägbulorna.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.