Ett helt nytt koncept testas i Växjö av fastighetsbolaget Norrporten för kontorsgästerna i Företagsstaden I11. ”WorkOUT” heter det nya utomhuskontoret.

- ”Vi vet inte hur detta kommer tas emot, men vi vill prova och visa att vi tänker ligga i framkant för utvecklingen av framgångsrika arbetsplatser. Det som skiljer vårt utomhuskontor ”workOUT” från vanliga sittplatser utomhus är att det är specialdesignat för just arbete. Arbetsplatser som stödjer såväl enskilt arbete som arbete tillsammans med andra, varierad ergonomi, tillgång till el, trådlös WiFi och möjlighet till bokning av mötesrum även utomhus. Allt dessutom paketerat i en design som förhoppningsvis väcker kreativitet och nya tankar” – Jenny Rungård, marknadsområdeschef på Norrporten i Växjö

Det nya utomhuskontoret har norrporten byggt på en 300m2 stor yta, med plats för max 80 personer. Inredningen inrymmer lösningar som är spännande, bland andra lösningar både för stående och sittande med hänsyn till ergonomi och som om inte det vore nog, dessutom bokningsbara konferensrum med solcellsförsett glas.

Dessa solceller förser de tekniska hjälpmedlen med elektricitet.

Ny arbetsmiljö skapar kreativitet sägs det - kanske är detta en smart lösning.

Vi på m2finder har tidigare pratat om trenden om fler aktivitetsbaserade ytor och arbetsplatser, denna trend är tydlig och håller i sig. Att en medarbetare själv väljer plats för arbete efter arbetsuppgift. Norrporten som står bakom den nya satsningen tror att utomhuskontor, eller att arbeta utomhus, kan bli ett naturligt nästa-steg.

I praktiken betyder aktivitetsbaserade ytor ju alltså att öppna kontorslösningar med ett skrivbord per medarbetare byts mot varierade kontorsmiljöer att välja mellan, vilket skapar större flexibilitet i organisationer och en trevligare arbetssituation – vilken gynnar alla!

Kontor utomhus i Växjö

Läs mer om utomhuskontoret och se bilderna på: www.norrporten.se

Fotograf: Jonas Ljungdahl

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.