”Winning and competition is not your problem but the way you think about winning and competition is.”

Den svenska idrottsgalan visades igår kväll och jag var liksom många av tittarna nyfiken på den svenska idrottens utveckling. Jag tittade som vanligt med några vänner och vi ville gärna se de olika vinnarna hämta sina priser.

Under galan väcktes några frågor i mitt huvud nämligen, ”Vad är en vinnare? Varför betyder det så mycket för oss att besegra andra?” Jag minns en av mina gamla chefer, Marcus, som brukade säga: ”Personlig framfart betyder inget om vi inte vinner. Vi måste slå ut konkurrenterna.” Men när jag har pratat med toppidrottsmän och framgångsrika företagare så har de alla berättat att vinnande är ett insiderjobb. Vinna handlar inte om att besegra någon annan utan handlar istället om att få ut det bästa av oss själva.

Som min fotbollstränare brukade säga: ”Mazi, vill du vara en vinnare? Då måste du vara bättre imorgon än du var idag.” Hans ord gjorde det så enkelt för mig att känna mig som vinnare eftersom vinnandet låg i mina egna händer. Jag behövde bara lägga mitt fokus på min personliga utveckling så kom vinnandet som en biprodukt.

För de flesta av oss företagare kan framgången handla om att konkurrera ut andra men tänk om du inte lyckas med att vinna affären som du drömmer om. Är du en förlorare då? Hur känns det att inte vinna? Min målsättning med den här artikeln är att du ska lära dig nya tankemönster som leder till att du mår bättre och kan bli en stark konkurrent.

Det här är en hemlighet som många framgångsrika företagare använder redan. De konkurrerar genom att jämföra sig med sina egna tidigare prestationer. De behöver inte vara bättre än andra företagare eftersom villkoren för konkurrens är olika. Det finns en massa externa faktorer som kan påverka deras resultat men det finns något som ligger helt och hållet i deras egna händer. Det är deras inställning och hårda arbete. Därför investerar många framgångsrika företagare, liksom toppidrottsmän, i sin personliga utveckling. De väljer att konstant finslipa sina färdigheter för att bli bättre för varje dag. Deras ihärdighet leder automatisk till allt fler framgångar och större glädje i deras liv.

Som jag skrev ovan så är mitt mål med den här artikeln att du ska lära dig av de svenska toppidrottsmännen och konkurrera utan några mentala hinder får dig att känna dig mindre värd om du misslyckas med en affär. Fokusera dig konstant på dina personliga framsteg så kommer framgången som en biprodukt!

Avslutningsvis vill jag att du besvara några frågor för dig själv:

Vad betyder ordet ”vinna” för dig?

Om du uppgraderade dina tankar kring ordet ”vinna” skulle du bli bättre på att konkurrera?

Hur utvecklade du din filosofi om konkurrens?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.