I min vardag träffar jag en del personer som är framgångsrika, men de är olyckliga. Många av dem tjänar stora belopp och lever ett liv fyllt med lyx som många av oss bara kan drömma om. Ändå är de olyckliga eftersom de inte känner en djup tillfredsställelse.

De här personerna brukar säga: "En djup tillfredsställelse kommer från framgång" eller "Djup tillfredsställelse är samma sak som lycka". Du har säkert hört det här själv men stämmer detta verkligen?

Vad betyder framgång för dig? Vad betyder en djup tillfredsställelse? Finns det några skillnader?

Dessa frågor väckte mitt intresse så jag bestämde mig för att prata med några av mina förebilder för att få ta del av deras tankar kring detta. Jag ville hitta hemligheten bakom mentala superkrafter som ger en djup tillfredsställelse. Jag har nämligen träffat framgångsrika personer som var olyckliga. Jag har dessutom träffat lyckliga personer som inte var framgångsrika. Ingen av dessa människor kände en djup tillfredsställelse. Det var som om något saknades.

Jag är lyckligt lottad eftersom jag har träffat personer som känner en djup tillfredsställelse. De brukar säga: "Framgång, lycka och djup tillfredsställelse har en viss koppling men de kan finnas oberoende av varandra." eller "Framgång kan du uppnå genom ett logiskt, linjärt mål." Dessa personer, som jag väljer att kalla för enastående, har lyckats att ta sin mentala styrka till världsklass. Många av dem berättar att de har dragit denna lärdom den hårda vägen, dvs. genom sina erfarenheter. De arbetade dag och natt för att bli framgångsrika men deras segrar kändes tomma. Som om något saknades. De hade förväntat sig att känna en djup tillfredsställelse när de blev framgångsrika men ekvationen är precis tvärtom. Om du väljer att göra saker som ger dig en djup tillfredsställelse så kommer framgången som en biprodukt.

5 vanligaste sakerna folk ångrar när de dör

Nu säger du troligtvis till dig själv: "Ok, det här låter rimligt men hur kan jag få en djup tillfredsställelse?" Det gör du genom att älska det som du gör. Jag menar inte att du bara tycker om det, utan att du älskar det. När du älskar det som du gör och hur du lever ditt liv så har du en större möjlighet att känna en djup tillfredsställelse. Det är nämligen så mycket lättare att vara framgångsrik när du lever ett meningsfullt liv. Din djupa tillfredsställelse är som en magnet för framgång. Framgång föder framgång. Det här är nog en av anledningarna till att de rika blir rikare.

När vi ändå diskuterar pengar finns det naturligtvis personer som är otroligt rika, mäktiga och framgångsrika. Men deras pengar och makt kan inte öppna dörren till lycka. Det de har glömt är nyckeln men du vet nu vad som är nyckeln. Att göra det som ger dig en djup tillfredsställelse.

5 saker som riktigt smarta människor gör

Avslutningsvis vill jag hjälpa dig att hitta vägen till dina mentala superkrafter. Ta gärna fram papper och penna för att svara på dessa frågor:

1. Vad är din definition av framgång?
2. Vad är din definition av djup tillfredsställelse?
3. Vilken koppling finns det mellan framgång och tillfredsställelse?
4. Älskar du det som du gör dagligen?
5. På en skala mellan 1-10, hur mycket älskar du ditt arbete?
6. Skulle du göra samma sak även om du inte fick pengar?
7. Är dina handlingar en jakt på framgång eller ett sökande på djup tillfredsställelse?
8. Vilka konsekvenser får dina val?
9. Om du endast jagar framgång i nuläget, kan du ändra din strategi och lägga mer fokus på handlingar som leder till större tillfredsställelse?
10. Om du skulle känna en större tillfredsställelse i ditt arbete, skulle du kunna bli mer framgångsrik?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.