Attityd är ett ofta använt ord men samtidigt är det så många som missförstår dess innebörd. Företagare och chefer berättar för sina säljare att det är attityd som styr deras försäljning. En coach säger att när du ändrar din attityd, förbättras din relation till andra.

Man skulle kunna tro att något som påverkar oss så mycket, skulle vara ett ämne som lärs ut från en ung ålder. Och ändå, om du frågar första tio personer du möter vad attityd betyder, skulle du förmodligen få tio olika svar.

När man har en bra och tydlig förståelse för vad attityd är och hur attityder bildas, kommer det mycket snabbt att bli uppenbart att endast en liten andel av befolkningen har kontroll över sin attityd. De flesta har inte tagit kontroll över den.

Men om du inte kontrollerar din attityd, vem eller vad gör då det?

Media, andra människor, deras livsvillkor och omständigheter styr de flesta människors attityd. Naturligtvis är det inte okej, eftersom attityden har en enorm effekt på allt vi gör och påverkar resultatet av arbetet i ditt företaget. Då har vi inte ens nämnt hur det påverkar privatlivet.

Så vad är attityd?

Din attityd är en sammansättning av dina tankar, känslor och handlingar:

  • Tankar skapar känslor.
  • Känslor påverkar dina handlingar.
  • Handlingar skapar ditt resultat.

Så vad har det här för betydelse för dig och ditt företag?!

När vi jobbar och kommunicerar är det din attityd som du skickar ut (sammansättningen av dina tankar, känslor och handlingar). Man kan enklast säga att den attityd du jobbar med är den attityd du får tillbaka och i slutändan har den en gigantisk påverkan på ditt och företagets resultat.

Om du ser en omgivning eller resultat som du inte gillar, har du möjligheten att fatta ett nytt beslut och ändra din attityd.

Om du inte är säker på vad din inställning är, titta på ditt eget resultat.  Attityd och resultat följer varandra som natt följer dag.

Vad jag menar med det är: den ena är orsaken, den andra är effekten. Om du tänker i negativa termer (orsak) får du negativa resultat (effekt); om du tänker i positiva termer kommer du att uppnå positiva resultat.

Ralph Waldo Emerson upprepade samma punkt när han sa: "Du blir vad du tänker på dagen lång." De resultat du uppnår i livet är inget annat än ett uttryck från dina tankar, känslor och handlingar.

Om du inte gillar resultatet du får, ändra då din attityd. Din attityd är något du har kontroll över HELA tiden.

När din attityd förändras, förändras allt. Som du kan se bestäms din attityd av de idéer som du väljer och tillåter dig själv att ha (eller, som vi ofta säger, vad du blir känslomässigt involverad i). Och då följer det fysiska uttrycket automatiskt. Det spelar ingen roll om valet är medvetet eller omedvetet.  

För att få dina och företagets önskade resultat måste dina tankar och känslor, eller ditt medvetna och undermedvetna sinne vara i harmoni, den kommer sedan att uttryckas i dina handlingar. Du kommer att vara lugnare och mer fokuserad.

Jag hoppas att du nu tydligt förstår varför du aldrig ska skylla på en annan person, villkor eller omständigheter för någon utmaning du har i jobbet eller med företaget... Om du har ett problem är det oftast ditt medvetna val som har lett till att problemet uppstår.

Den viktigaste investeringen du kan göra i din och företagets framgång är att ta tid varje morgon för att ställa in ditt tänkesätt för dagen.

Nästa vecka kan du läsa om självbild och företagets ”image”.

Mer av Kristiaan: Framgång är 95% tankesätt och 5% strategi


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.