"Whatever you think you can do or believe you can do, begin it. Action has magic, grace, and power in it." - Johann Wolfgang von Goethe (tysk filosof)

Något som jag har märkt under de senaste åren är att många av mina kollegor inom coaching samt kurser inom ledarskap och personlig utveckling säger att positivt tänkande är nyckeln till framgång, lycka och det vi önskar mest här i världen. Visst är positivt tänkande något tilltalande och det kan definitivt åstadkomma betydligt mer än negativt tänkande.

Optimism kan skapa anmärkningsvärda resultat men du behöver även förstå att ett positivt tänkande handlar om något mer än endast positiva tankar. Jag hör ofta uttrycket ”fake it until you make it” eller ”agera som om du är rik så kommer du att bli rik”.

Dessa uttalanden är absurda. Om du exempelvis agerar som om du är en duktig ledare/säljare/medarbetare så betyder det endast att du är en duktig skådespelare med ett dåligt manus att tillgå. Visst är det bra att tänka att du är framgångsrik inom det område som du önskar men vet du vad som är ännu bättre? Att du verkligen är framgångsrik inom det området. Det blir inte längre en dröm som du bara eftersträvar. Du sätter upp mål, samlar nödvändig information samt agerar. Det finns bara en nackdel. Nu när du agerar utifrån dina mål kommer du att möta några utmaningar på vägen. De här utmaningarna skulle inte ha funnit när du bara tänkte positiva tankar. Vill du veta en god nyhet? Du kan övervinna de här utmaningarna eftersom du brinner för dina mål.

Målsättning och handlingskraft är dina verktyg för att uppnå dina mål. Vi har alla våra styrkor, svagheter och egna unika utmaningar här i livet. Det är en del av livet. Faktum är att många ger upp vid motgångar och faller tillbaka till endast positiva tankar. Där är de trygga men du använder dessa olika motgångar till att finslipa dina tillvägagångssätt och komma närmare dina mål.

Var inte den person som säger åt andra att vissa drömmar inte kan uppfyllas. Om du vill åstadkomma extraordinära saker så behöver du tänka långsiktigt och göra det där extra. Jag vet att de kan kännas onödiga med jämna mellanrum men ha dina mål i åtanke så vet du varför du arbetar hårdare än alla andra. Tyvärr finns det inga genvägar till framgång. Det spelar ingen roll hur många böcker du har läst om positivt tänkande. För att kunna uppnå dina mål behöver du vara mentalt stark, engagerad, målmedveten och handlingskraftig. Tror du att vissa lyckas eftersom de har tur? Kom ihåg att tur hjälper dem som hjälper sig själva.

Så plocka fram dina mål, handlingsplan och börja agera!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

1 kommentarer
2015-02-25 08:34
Har med funderat på detta. För flera år sedan gick jag på diverse nätverksmöten, MLM och där var det klackarna i taget och KANON skreks högt i varje vrå. För allt var ju så fantastiskt bra och skoj och tänkte man bara, eller inbillades sig att allt var så bra så skulle det bli bra. För "du blir vad du tänker". Fake it til you make it. osv.

Men de missade ofta en sak. Action, att agera. Som du skriver.

Så rakt upp i krysset, denna artikel!
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.