Where you see a sign of struggle, you see a sign of life!

Det var i slutet av 1970-talet och jag skulle spendera några dagar hos min vän Davids föräldrar som hade ett lantställe. Det fanns en bondgård några få minuter därifrån och Davids pappa väckte oss en tidig morgon för att gå dit. När vi kom dit så kunde vi se en häst som skulle föda ett föl. Hästen hade det kämpigt och skrek en hel del. Davids pappa tittade på oss och frågade:

”Vad ser ni grabbar?”

”En häst som föder”, svarade jag och märkte hur stolt jag kände mig över mitt självklara svar.

Efter en kort stund frågade han igen:

”Vad ser du nu, Mazi?”

”Jag ser ett föl som är född”, svarade jag och försökte dämpa min entusiasm denna gång.

Efter några minuter frågade Davids pappa igen:

”Och vad ser du nu?”

”Jag ser ett föl som försöker stå på benen”, svarade jag och började bli nyfiken ifall Davids pappa hade några tankar kring sina frågor. Jag stod försjunken i mina tankar när jag hörde David ropa av
glädje:

”Pappa, pappa, titta. Fölet står upp nu!”

Vi tittade alla på det stående fölet och jag kände mig fylld av glädje. Davids pappa skrattade och sa:

”Vad har ni lärt er nu?”

Jag och David tittade på varandra men kunde inte svara på frågan. Vad skulle vi ha lärt oss?

Davids pappa förstod att vi inte hade något svar på hans fråga så han sa bara: ”Där det finns lidande och svårighet, där finns det liv!”

Det har gått nästan 40 år sedan den morgonen men jag minns den meningen som om jag hörde den igår. ”Där det finns lidande och svårighet, där finns det liv.” Det här är en mening som hjälper mig att bejaka livets motgångar och försöka dra lärdom av dem.

Det här är något som jag har märkt att alla mentalt starka personer gör dagligen. Många av dem berättar att i livet finns det inga triumfer utan motgångar. Deras bild av världen är tydlig och de använder livets motgångar för att uppnå en högre nivå av medvetenhet.

De flesta av oss försöker hitta den enklaste vägen för att undvika motgångar eftersom för oss är livets utmaningar lika med smärta. Mentalt starka personer däremot ser dessa utmaningar som deras mentala övningsfält. De är fullt medvetna om att stress och svårigheter är de ultimata katalysatorerna för mental tillväxt. En mental superstjärna ser svårigheterna som möjligheter för att expandera sin nivå av tänkande och kompetens. Dessa mästare vet att enda sättet de kan bli tillräckligt mentalt starka för att manifestera sin vision är att kämpa och kämpa sig igenom livets hinder. De behandlar snarare dessa hinder som språngbrädor för att ta sig vidare i livet. Istället för att ta enklaste vägen så bygger de sina egna vägar och fortsätter framåt. Det finns inget annat sätt.

Visst finns det en viss rädsla för att misslyckas men mentalt starka personer blir modigare med övervinnandet av varje nytt hinder. Kom ihåg ”där det finns lidande och svårighet, där finns det liv”.

Nedan tänker jag coacha dig till större självförtroende och mental styrka. Börja med att ta fram papper och penna.

  1. Vad betyder en motgång för dig?
  2. Har dina tidigare motgångar visat sig vara mer skadliga eller mer lärorika i ett längre perspektiv?
  3. Skulle du eliminera livets utmaningar om du kunde?
  4. Vad har du lärt dig om att övervinna motgångar som du kan lära ut till andra omkring dig?
  5. Skriv ner de tre svåraste motgångar som du har mött och fem bra saker som hänt dig som ett resultat av var och en av dem. Träna på att se det goda i varje motgång och din rädsla för framtida utmaningar kommer att minska markant.
  6. Fundera på en utmaning som du har just nu. Är denna utmaning omöjlig att övervinna generellt eller är den bara omöjlig för dig?
  7. När du säger att du har en stor utmaning, vad jämför du med då?
  8. Vad kan du göra idag för att övervinna eller acceptera den här utmaningen?
  9. Kan du se de långsiktiga fördelarna med den här utmaningen?
  10. Hjälper dina tankar kring utmaningar dig att komma närmare din framtidsbild?
Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.