Det internationella och reserelaterade Googlesökandet om Sverige har ökat 117 procent under första kvartalet 2024 jämfört med samma period 2023. Googlesökningar om Sverige generellt har ökat med 8% 2023 jämfört med 2022 och jämför man med 2019 är ökningen 39%, skriver tidningen Livets goda.

Efter pandemin har Europas turism återhämtat sig snabbt men Sverige halkar efter där återhämtningen går sämre än de nordiska grannländerna Danmark och Norge.

– Det är sant att turismen från utlandet till Sverige ökar något sedan 2022 och Sverige är tillbaka på ungefär samma nivå som 2019, men lyfter man blicken något och jämför med våra nordiska grannländer ser det inte lika roligt ut, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden.

Färre flyglinjer till Arlanda, minskad tillgänglighet med färja och färre Öresunds-överfarter kan vara en bidragande orsak, nämner Livets Goda.

Det höjda terrorhotläget och en internationell medierapportering som visar bristande trygghet och säkerhet påverkar troligen också val resedestination.

Myndigheter i bland annat USA och Kanada varnar resenärer för förhöjt terrorhotläget, ficktjuvar, gängvåld och organiserad brottslighet, framförallt i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Trots den svaga svenska valutan, vilket gör det billigare för utländska turister, väger det inte upp för dåliga reseförbindelser och risken att utsättas för våld och terror.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2024-06-27 12:22
Man undrar när Svenska befolkningens poletter skall ramla ner. Den organiserad brottsligheten resten av världens befolkningar nu medvetet väljer bort att befatta sig med är inte low life personerna på gatan utan Sveriges Elit, etablissemang och myndigheter som utgör kärnan på den globala Djupa Staten organisation som plågat resten av världen ända sedan 1620 när Axel Oxenstiärna helt öppet och offentligt bildade denna kriminella maffia organisation där Sverige som land varit den del utg som inte bara legitimerat och undanhållit dem från andra länders militär och rättvisa utan även varit de som total korrupt gett dem alla medel och möjligheter till att osedda bli så omfattande. Inom väldigt kort tid kommer påtvingat utifrån av Q-militären Djupa Staten dräneras och förintas samtidigt som de olagligt ockuperade länder och befolkningar som Sverige byggt sitt Babels Torn på kommer släppas fria från deras kedjor och skatter. Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.