Sveriges höga placering markerar landets fortsatta framgång som en ledande nation inom forskning, utveckling och teknologiska framsteg. Anna Jardfelt, generaldirektör på Patent- och registreringsverket (PRV), uttryckte sin glädje över resultatet:

− "Det är glädjande att Sverige återigen hamnar på andra plats i denna globala innovationsranking. Att under flera år i rad ha en av topplaceringarna betyder att vi har skapat ett bra innovationsklimat i Sverige och det ska vi fortsätta att värna om," säger Jardfelt.

Hon tillägger att PRV spelar en viktig roll genom att bidra med registrering av patent, varumärken och design samt genom att öka kunskapen om immateriella tillgångar bland företag och forskningsinstitutioner.

Global Innovation Index utvärderar länders innovationskapacitet och resultat baserat på cirka 80 indikatorer, såsom patentansökningar, export av högteknologi, utbildning, vetenskapliga publikationer och infrastruktur. Sveriges placering speglar landets starka position inom dessa områden och bekräftar vikten av innovation som en drivkraft för ekonomisk tillväxt.

Topp tio i Global Innovation Index 2024 inkluderar Schweiz, som intar förstaplatsen, följt av Sverige och USA.

Global Innovation Index 2024 – topp tio nationer i världen

  1. Schweiz
  2. Sverige
  3. USA
  4. Singapore
  5. Storbritannien
  6. Sydkorea
  7. Finland
  8. Nederländerna
  9. Tyskland
  10. Danmark

Se även: 10 mest attraktiva länderna för jobbtalanger


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.