Nu har vi alltså 367 statliga myndigheter i stället för 342. Expressen rapporterar att Statskontoret, som ansvarar för kartläggningen av myndigheterna, stötte på 24 nya så kallade övervakningsnämnder som inte tidigare fanns med i det officiella registret.

– Självklart kan det också finnas fler myndigheter som vi inte vet om. Men det gjorde mig också ännu mer övertygad om att det regeringen nu gör för att se över myndighetsstrukturen är helt rätt. När vi inte ens har koll på vilka myndigheter vi har är det i sig ett tecken på att myndighetsstrukturen är lite för spretig, och att det finns goda förutsättningar att minska antalet myndigheter, säger Erik Slottner till Expressen.

Visst är det positivt att regeringen vill minska antalet myndigheter men detta är väl ändå rätt märkligt?

Ingen verkar ha koll och staten och dess myndigheter lever sitt eget liv, oavsett vilka som regerar. Är det inte just det som brukar benämnas som djupa staten?


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2024-03-12 12:20
Lite smått otroligt att det faktiskt kan inträffa. Hur stor är den offantliga sektorn egentligen och hur mycket skulle vi kunna sänka skatterna om det bara blev lite ordning och reda..?
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.