Bookea är det lilla förlaget som satsar på den stora gruppen individer som av någon anledning inte kan eller vill ge ut sin bok den traditionella vägen - att man skickar in ett färdigskrivet manus och sedan väntar på feedback. Att till bli refuserad på Bonnier behöver inte innebära att man saknar talang. Liksom alla vinstdrivande företag satsar stora förlag på titlar som kan sprida resonans genom kvalitet och intresse samtidigt som de måste kunna förutspås stark inkomstgenerering. Förlagsbranschen är extremt konkurrensutsatt och ljudboksförlagen har bidragit till det samtidigt som de minskar författares ersättning. En författare kan tjäna 10 000 kronor för  20 000 lyssningar. Motsvarande ersättning för en tryckt bok är 300 000 kronor. Det är en enorm skillnad - även för förlagen, vilklet gör att de måste satsa på stora volymer.

Bookea - en uppstickare bland självpublicister

NEA PArtners meddelade nyligen att de investerar i Bookea med motiveringen att det är ett nytänkande och progressivt förlag med stor tillväxtpotential.  

Peter och teamet på Bookea har på ett entreprenöriellt och framgångsrikt sätt lyckats skapa en nytänkande och ledande aktör i en historiskt väldigt traditionell bransch. Med sitt kvalitativa helhetserbjudande och sin skalbara produktion och affärsmodell ser vi att bolaget har goda möjligheter att bli en ledande aktör i Europa.” Jacob Brögger på NEA Partners

Bookeas affärsidé är att fånga upp den stora gruppen individer som inte riktigt passar in i de väletablerade förlagens kriterier, men som ändå vill få ut sina berättelser. Av de som väljer självpublicering finns ibland kända namn, men det är inte lika vanligt. Självpublicering innebär att man får betala publiceringskostnader själv, men det finns ingen garanti för att man lyckas sälja sin bok - för den delen inte heller om boken ges ut av ett större förlag. Grundregeln för all lyckad publiceringar är välskrivna berättelser med fångande intriger - oavsett genre. 

Bookea är en helhetsleverantör av förlagstjänster som hjälper debutanter såväl som etablerade författare med självpublicering genom olika tjänsteupplägg . Förlaget är uppdelat i tre affärsområden - egen, hybrid och traditionell utgivning via varumärkena Lava och Vulkan. Utöver bokutgivning erbjuder Bookea digital produktion; inspelning av ljud- och talböcker samt podcasts. Design av bokomslag, marknadsföring och distribution är andra tjänster som bokutgivare kan välja till. Bolaget har sedan starten 2008 hjälpt tusentals författare med bokutgivning både fysiskt och digitalt vilket har genererat över 10,000 unika boktitlar. Möjligheten att få hjälp av en spökskrivare erbjuds också inom förlagets ramar. Man behöver alltså inte vara bra på att skriva för att kunna ge ut en bok genom Bookea - uppstickaren inom självpublicering. Det är du själv som bestämmer över dina möjligheter.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.