Startupen Hypertype rekryterar Margaux Dietz som tidigare arbetat med marknadsföring. Hon träder oin som delägare i det nu globala företaget som startats av två unga kvinnor i Stockholm. Enligt källor lockades Margaux av just detta - ett globalt företag som grundats och drivs av kvinnor.

Hypertype är ett av många startups som rider på AI-vågen. Med sitt AI-verktyg hjälper företaget kunder att att skicka snabbmeddelanden via mejl eller mobil. Det förser innehållet med information som önskas finnas med och användaren behöver därför inte skriva ett helt meddelande - resten författar Hypertype. Sammanfattningsvis är tjänsten en företagsanpassad ChatGPT.


En lyckad lansering

Vid lanseringen 2021 fick Hypertype snabbt några hundra användare. Satsningen blev lyckad och tjänsten uppskattad - i dag är företaget globalt. Det två grundarna Beatrice Baltscheffsky och Teenie Fung träffades på Antlers Startup Grnerator som är ett tioveckorsprogram. Ingen av dem är programmerare, men de hade lång erfarenhet av AI och därmed en bra kunskap inom området. Beatrice Baltscheffsky har tillexempel en bakgrund inom Business Management på Izettle. Att de inte kunde programmera ser de som en styrka, eftersom de hade andra kunskaper som var viktiga - speciellt insikter i och förståelse för användarperspektivet. När de träffade på varandra av en slump började prata. Det klickade till ordentligt och under en dag lade de grunden för företaget; affärsidé och affärsmodell, namn, logga och andra viktiga saker.

Teenie Fung hade flyttat från Hong Kong till Stockholm för att starta techbolag och lämnat bakom sig en karriär inom investment banking. Hon fick Beatrice att inse potentialen i att kommersialisera AI. I dagsläget har företaget runt tio anställda och det är nu som Margaux Dietz kommer in i bilden efter flera år som influenser. 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.