Rekordmånga människor startar nya företag, och allt fler av dem är kvinnor och minoriteter, enligt en ny studie som Inc skriver om.

Nya företagsansökningar ökade år 2020 när pandemin började, och har fortsatt att lämnas in i rekordfart. Mer än fem miljoner ansökningar lämnades in år 2021 och 2022 och ett rekord på 5,5 miljoner nya företagsansökningar lämnades in år 2023.

Löneföretaget Gusto genomförde en undersökning bland 1 300 ägare som startade sina småföretag förra året för att ta reda på deras egenskaper

Kvinnor får inte lika mycket intresse

Kvinnor utgjorde 49 procent av de nya företagsägare som undersöktes. Det är i linje med de senaste årens siffror, men en markant ökning från 2019, då endast 29 procent av de nya företagsägarna var kvinnor.

Ändå får inte kvinnor lika mycket intresse från investerare som män. År 2023 fick endast 3 procent av kvinnliga entreprenörer en privat kapitalinvestering för att starta sina företag, jämfört med 9 procent av manliga entreprenörer.

Svarta entreprenörer underrepresenterade

Svarta entreprenörer utgjorde 6 procent av de nya företagsägarna år 2023, dubbelt så högt som den 3-procentiga siffran som sågs innan pandemin. Hispanic-entreprenörer utgjorde 13 procent av de nya ägarna, jämfört med 8 procent förra året.

Samtidigt startas fler företag som sidoverksamheter, eller företag som kompletterar dagjobben. Fyrtiofyra procent av entreprenörerna som startade ett nytt företag år 2023 gjorde det medan de hade ett annat jobb, antingen på deltid eller heltid, jämfört med 27 procent år 2022.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.