Länsstyrelserna och Post och Telestyrelsen har i uppdrag att se till att betalsystemen fungerar för alla invånare. Kontantupproret anser att de inte fullgör sitt uppdrag.

- Det är en beklämmande passivitet. Vi ser hur många verksamheter, även offentliga tjänster som enligt lag är skyldiga att acceptera kontanter, tar bort den möjligheten. Ansvariga myndigheter gör ändå ingenting, utan lämnar människor i oro och förtvivlan. Det är rent oanständigt och det finns bara en lösning – att politiken griper in, säger Björn Eriksson.

Om Kontantupproret

Kontantupproret är ett nätverk av organisationer och föreningar som tycker att det är viktigt att kontanter finns kvar som betalmedel i Sverige. Kontantupproret anordnar möten och seminarier samt bildar opinion för användningen av kontanter. Vi anser att det behövs ett tydligt regelverk kring kontanterna och att det inte bara kan vara privata aktörers sak att besluta om kontanternas framtid. Våra förslag finns sammanfattade i en skrift som även kan laddas ner. Läs mer på Kontantupprorets Facebooksida och hemsida.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

1 kommentarer
2022-08-16 09:59
Sverige ska vara alltid så pinsamt bäst på allt för att visa världssamhället hur pinsamt "duktiga" vi är. Tyder på en patologisk mindrevärdighets komplex. Politikerna sätter gärna befolkningen i kläm - bara kontrollen blir hårdare. De är skurkar, så vi är också skurkar resonerar våra ledare.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.