Implantatet, som installerades i januari, har låtit Arbaugh spela populära spel som Schack, Civilization VI och Mario Kart, skriver PC Magazine UK. Trots initiala tekniska utmaningar, inklusive förlusten av några elektroder i implantatet, har Neuralink lyckats förbättra tekniken till den grad att Arbaughs förmåga att styra markören nu har förbättrats signifikant. Med hjälp av avancerade programvaruförfiningar har företaget lyckats öka hans "bits per sekund" (BPS), ett mått på markörkontrollens noggrannhet, till 8,0 BPS.

Förra helgen delade Arbaugh med sig av sin erfarenhet i en livesändning på Twitter/X där han visade hur han kalibrerade och mätte prestandan av implantatet. Under livesändningen kunde tittarna se hur han snabbt navigerade en blinkande ikon i ett rutnät, en metod som upprepas för att mäta hans BPS.

Neuralinks långsiktiga mål är inte bara att förbättra markörkontrollens prestanda till samma nivå som hos personer utan funktionsnedsättning, utan även att utöka implantatets funktionalitet till att inkludera textinmatning och eventuellt fysisk kontroll av robotarmar och rullstolar. Detta skulle kunna öka självständigheten för personer med quadriplegi avsevärt.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.