"Berkshire Hathaway hade inte kunnat byggas till sin nuvarande status utan Charlies inspiration, visdom och deltagande", sade Buffett i ett kort uttalande om sin väns död.

Munger och Buffet har varit vänner längre än de har varit affärspartners. De två vännerna träffades första gången 1959 och hade arbetat tillsammans i en livsmedelsbutik som ägdes av Buffets farfar under tonåren. De blev affärspartners 1978.

I en intervju med CNBC 2021 berättade de att även om de tjänade mycket pengar så var det inte det de egentligen strävade efter. Det var oberoende - friheten att välja vem de umgås med varje dag, oavsett om det gäller affärer eller privatlivet. För dem är detta en lyx som slår hus med 25 rum eller 6 bilar. Det är känt att Buffet har bott i samma hus i årtionden. Munger som gjorde samma sak har erkänt att det är bra för hans barn att inte flytta till ett större och bättre hus som deras andra rika vänner.

Buffet sa i samma intervju "Jag visste efter att jag träffade Charlie, efter några minuter i restaurangen, visste jag att den här killen kommer att vara i mitt liv för alltid. [Jag visste] att vi skulle ha roligt tillsammans, vi skulle tjäna pengar tillsammans, vi skulle få idéer från varandra [och] vi skulle båda bete oss bättre än om vi inte kände varandra,"

Han är känd för att ge råd i livet och här är ett exempel från ett av hans råd under Berkshire Hathaways årsmöte.

"Det är så enkelt att spendera mindre än man tjänar, investera klokt, undvika giftiga personligheter och giftiga aktiviteter, försöka lära dig hela livet och skjut upp tillfredsställelsen. Om du gör alla dessa saker är det nästan garanterat att du lyckas. Om du inte gör det kommer du att behöva en hel del tur."

Missa inte: 10 gyllene investeringstips från Warren BuffettMissa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.