Milei, känd för sina drastiska och frihandelsinriktade förändringar i det sargade Argentina, avskaffade för en tid sedan 2020 års hyreslag, som infördes av den tidigare vänsterpresidenten Alberto Fernández. Lagen innebar restriktioner för hyresvärdar och ledde till en betydande nedgång i hyresmarknaden och kraftigt minskad tillgång, rapporterar Newsweek.

Hyreslagen syftade till att ge hyresgästerna mer ekonomisk trygghet, men slutade med att en av sju bostäder i Buenos Aires stod tomma då hyresvärdarna valde att inte hyra ut dem.

För många lokalbor var det mycket svårt att hitta en ny lägenhet men efter avskaffandet av lagen såg Buenos Aires en fördubbling av tillgängliga hyreslägenheter och hyrespriserna har stabiliserats. Enligt de nya reglerna har hyresvärdar och hyresgäster mer frihet att komma överens om hyresvillkoren.

"Vi har sett en betydande ökning av hyreslägenheter, och i vissa fall har vi varit tvungna att sänka priserna i pesos på grund av färre visningar", sa Soledad Balayan, chef för fastighetsbyrån Maure Inmobiliaria, till den argentinska tidningen La Nación.

Sedan Mileis avskaffande hyreskontrollagen i december 2023 har utbudet av hyresbostäder i Buenos Aires ökat med 195,23%, enligt Statistiska Observatoriet för Fastighetsmarknaden vid Fastighetskollegiet (CI).


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.