– Malmö stads välskötta och stabila ekonomi är en trygghet i osäkra tider, som gör det möjligt för staden att fortsätta växa hållbart. Det är kreditbetyget ett kvitto på, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen kan leva upp till de tuffa investeringskraven

Det framhålls exempelvis att den senaste tidens sociala och fysiska investeringar har haft positiva effekter på sysselsättningsgraden för malmöiterna och regionens skatteinkomster.

De enorma investeringar som behöver göras framöver av Malmö stads nämnder och bolag inom alltifrån infrastruktur till bostäder och va-system, bedömer S&P Global Ratings att kommunen kommer kunna genomföra med fortsatt låg skuldnivå, tack vare sin stabila ekonomiska situation.

Det goda kreditbetyget är en förutsättning för välfärden

– I en tid präglad av ekonomisk osäkerhet är det glädjande att Malmö stad fortsätter att visa ekonomisk stabilitet. Att vi även i år belönas med AAA-betyget är en trygghet för Malmöborna då god ekonomisk hushållning är en grundläggande förutsättning för välfärden, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.