Namn: Max Thunberg
Företag: My top secret story

Du har blivit omnämnd som en förebild för att du vågar lyfta tabubelagda ämnen. Berätta mer!

Som företagare kan du vara en förebild på många olika sätt. Det som dock ligger närmast My Top Secret Story är väl förebilden av att våga prata om något tabubelagt och ge människor modet att göra som jag har gjort. Att berätta för mina vänner, familj och omgivning hur jag mådde. Att stå upp och säga öppet och utan omsvep- jag har bulimi.

Din ”hemlighet” grundade ditt företag och gjorde det rikskänt på 11 dagar - vad hände?

När jag lanserade My Top Secret Story så var det ett genomtänkt beslut då vi i samband med lanseringen ville delta i en företagstävling. Planen var en release för att få igång ett snabbt snurr inom Växjö för att ha chans att vinna 10.000 kronor. Detta gick ju enligt plan. Vad som inte var planerat var hur brett och snabbt saker och ting spred sig. Efter fyra timmar hörde P4 Kronoberg a sig och ville ha en intervju morgonen därefter och några timmar efter radiointervjun hör Kvällsposten av sig och vill skriva en artikel. Denna artikel publicerades 10 dagar senare och plockades då upp av Expressen. Det tog alltså totalt 11 dagar för företaget att synas rikstäckande.

Detta var inte planerat, men vi visste att det fanns en chans. När vi sedan lanserade vår ”Gör det synligt” kampanj så hoppades vi mycket på den första videon vilket visade sig helt rätt. Den har setts runt 160 000 gånger och delats runt 2000 gånger, vilket är helt fantastiskt och smickrande eftersom psykisk ohälsa är ett så otroligt personligt och viktigt ämne för mig.

Vad är största hemligheterna för att lyckas som företagare?

Att göra det som du skulle vilja göra på fritiden utan betalt. Du måste älska det du gör, annars kommer du inte orka lägga ner alla timmar och sena nätter i slutändan. Jag kommer ihåg slutet på förra sommaren då jag började arbeta på hemsidan. Jag jobbade 7-16 för att sedan sitta till 02-04 på natten. Detta pågick i drygt en månad utan att jag var trött. Jag fick tvinga mig själv att gå att lägga mig! Det är också viktigt att ta vara på sina relationer och bygga sitt företag på sina faktiska värderingar. Jag tror inte att man kommer långt, och framförallt inte dit man vill, om man inte utgår från vad man själv skulle älska att göra.

Vilka är dina två bästa tips för att komma igång med att förverkliga sig själv?

Det kommer låta klyschigt, men först ska du hitta något du faktiskt tycker är så pass värdefullt att göra att du skulle kunna sitta uppe hela nätterna och jobba utan betalt, men fortfarande se det som givande. Det andra är att göra saker. Om du börjar göra saker så får du lära dig på riktigt. Saker kommer leda till mer spännande saker i framtiden. Det var så jag träffade Tomas (Forsman) som jag nu startat företag med. Honom träffade jag genom ett tidigare välgörenhetsprojekt. Om jag inte hade vågat att GÖRA så hade jag inte startat företag idag.

Sammanfattningsvis:
1. Hitta något du skulle vilja göra på fritiden
2. Bara börja göra saker. Det är bättre att göra saker bra än att INTE göra saker som är perfekt.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.