Kan man leva drömlivet på en solig strand eller båt i tropiskt klimat och samtidigt driva företag? "Ja, jag lever det livet!" säger digitala nomaden Anna Åberg.

Jag heter Anna Åberg och lever som digital nomad sedan januari 2012. Mitt drömliv är att resa. Sedan jag lämnade Umeå 2012 har jag rest jorden runt två gånger och besökt fyrtio länder. Just nu bor jag på en katamaran i Florida och lär mig segla. Grönblått hav, solvarma stränder, ljumna vindar (även mitt i natten) och stjärnklar himmel.

Jag jobbar från båten med uppkoppling via mobiltelefonen. Jag hjälper erfarna, smarta småföretagare i Sverige att tjäna mer pengar och jobba mindre. Jag säljer utbildningar i hur man gör för att lyckas med verksamhet på webben. I mitt företag jobbar jag och min virtuella assistent, femtio affiliates och i övrigt har vi digitala system som automatiserar processer.

Missa inte: 3 anledningar till att du borde testa livet som digital nomad

I den här artikeln delar jag mina bästa tips för att driva företag från paradiset.

Det lättaste med att skapa en geografiskt obunden verksamhet som skapar massor av fritid är att bygga verksamheten. Den svåraste biten är att ändra beteende och livsstil för att sälja online, tjäna mer och jobba mindre.

Visst låter det konstigt! Att det svåraste ska vara att leva det liv de flesta drömmer om att leva. Grejen är den att vi blir som vi umgås. Vi är genomsnittet av de fem personer vi spenderar mest tid tillsammans med. De flesta av oss spenderar tid med familj, nära och kära samt vänner som är anställda, bor i lägenhet eller villa och jobbar fyrtio timmars arbetsvecka.

Att driva företag från sin favoritplats på jorden är en idé, en dröm, för de flesta. Det är inte något man genomför, man underhåller det som en dröm för det är en härlig fantasi som ger massor av energi. Det är gott och väl för de flesta. Missförstå mig rätt – jag menar att det är lika bra att drömma om, som att välja att leva det.

Att välja att leva sin dröm kräver eftertanke, planering och handlingskraft.

Se även: Familjen Emanuel startade eget i Thailand

Här är de sju bästa tipsen för att driva företaget från sin laptop

1. Välj vilka du umgås med. Umgås med de som har gjort det du vill göra, de som lever det liv du vill leva. Låt deras beteende, attityd och livsfilosofi smitta av sig på dig.

2. Var beredd att förändras. Alla gör motstånd mot att förändras, det känns som att dö litegrand. För att leva sin dröm behöver gamla beteenden dö för att ge plats för nya.

3. Välj din idealkund, de personer du gillar att jobba tillsammans med. Gör en idealkundsundersökning.

4. Bygg den digitala produkt dina idealkunder behöver.

5. Bygg en ”tribe” av idealkunder i sociala medier och på din mejllista. Tribe är gemenskapen av följare man bygger på webben, det nätverk man säljer till.

6. Bygg ett affiliate team som marknadsför och säljer din digitala produkt. Ett affiliate team är de som säljer dina produkter mot en kickback. På digitala produkter ger man ofta 50 % i kickback eftersom en digital produkt skapas en gång och sedan säljs många gånger.

7. Bygg ett team av virtuella assistenter som sköter support och administration. Virtuella Assistenter är personer som man har virtuell kontakt med via webben och de utför arbetsuppgifter. T ex är min virtuella assistent i Sverige medan jag kan befinna mig var som helst i världen. Hon leder mitt affiliate team, ger support på kurser, gör landningssidor och säljsidor mm.

När du har allt ovanstående på plats leder din tribe, affiliateteamet och ditt team av virtuella assistenter via dator och mobiltelefon med hjälp av system som asana.com och Skype. Det enda du behöver är Internetuppkoppling.

Jag jobbar mellan två till fyra timmar om dagen tre till fem dagar i veckan och kan befinna mig var som helst i världen bara det finns Internetuppkoppling. Internet uppkoppling finns i många paradis.

Kan jag göra detta så kan du!

Jag är i Europa fram till oktober efter min bok, En digital nomad, har lanserats på bokmässan. Sedan åker jag till Bahamas för att segla en katamaran till Amerikanska Jungfruöarna.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.