Sveriges själ och välstånd håller på att försvinna

När Sverige gick med i EU förväntade vi oss större ekonomiska fördelar, mer samarbete och trygghet. Men vad vi också fått se är en massiv avveckling av lantbruk, kärnan i Sveriges historia och försörjning. På 30 år har drygt 90 000 gårdar lagt ner i Sverige och vi blir alltmer beroende av importerade livsmedel. Det här är en farlig utveckling, där vi som land tappar både självförsörjningsförmåga och lokal produktion, vilket gör oss sårbara för globala kriser.

Samtidigt har kärnkraften varit en central pelare i Sveriges välstånd. Den har inte bara bidragit till att försörja vårt land med stabil och pålitlig energi, utan har också gett oss en konkurrensfördel på den globala marknaden. Genom att tillhandahålla energi till låga kostnader har kärnkraften möjliggjort tillväxt inom industri och näringsliv, och säkerställt att vi kunnat utveckla vår teknologi och innovation. Att stänga ner fungerande kärnkraftverk innebär inte bara en förlust av energi; det innebär också en risk för vår ekonomiska framtid.

Demokratin och yttrandefriheten under attack

Det talas mycket om att yttrandefriheten är hotad i Sverige. Många upplever att den politiska korrektheten har gått för långt och att åsikter som går emot den rådande diskursen riskerar att tystas. Har vi inte rätt att uttrycka oss utan att känna rädsla för repressalier? Demokrati bygger på fria samtal och debatt, men om vissa röster tystas, vad händer då med vår frihet?

Vi har också sett hur pandemin användes för att införa restriktioner som begränsade människors rörelsefrihet och vardag. Med nya lagar har staten fått större befogenheter att ingripa i våra liv utan tillräcklig transparens eller bevis för att situationen motiverade sådana åtgärder. Hur långt är vi villiga att låta detta gå? Vad händer nästa gång en kris slår till – kommer vi återigen att få våra friheter fråntagna?

Våra pengar till andra länder, medan vården faller ihop

Samtidigt som vårt eget välfärdssystem knakar i fogarna, skickas miljarder svenska skattekronor utomlands. Stödpaket till EU, FN och andra länder, inklusive Ukraina, prioriteras framför våra egna medborgares behov. Detta sker samtidigt som människor i Sverige dör i vårdköer, eftersom vården är underfinansierad och överbelastad. Hur kan vi rättfärdiga denna resursfördelning när våra egna medborgare lider?

Våra barns framtid i fara

I skolan är situationen inte mycket bättre. Många föräldrar är oroade över vad deras barn lär sig i klassrummet. En oro finns att skolan har blivit en plats där ideologisk propaganda, snarare än objektiv utbildning, får fäste. Marxistiska idéer smygs sig in i läroplanerna och eleverna formas i en riktning som står långt från många föräldrars värderingar. Enligt Brå har hälften av svenska elever dessutom utsatts för brott i skolan.

Samtidigt är skolan obligatorisk, och föräldrar känner att de inte har något val annat än att skicka sina barn dit. Annars är risken höga böter, fängelse och att barnen “omhändertas”. Är detta den frihet vi vill att våra barn ska växa upp i?

Dags för förändring

Frågan vi nu måste ställa oss är: när är det nog? Hur långt kan vi låta denna negativa utveckling gå innan vi säger ifrån? Denna känsla av frustration och maktlöshet som många känner måste kanaliseras till en konstruktiv debatt om Sveriges framtid. Vi måste våga stå upp för våra värderingar, vår frihet och våra barns framtid. Det är dags att vi tar tillbaka kontrollen över vårt land och ser till att politiska beslut verkligen gynnar oss, det svenska folket, snarare än globala intressen.

Självförsvar, i detta sammanhang, betyder att vi måste börja försvara våra värderingar och vår frihet genom att ifrågasätta och engagera oss i politiken. Det är dags att stå upp för ett starkare, självständigare Sverige.

Sverige, våra barn och framtida generationer förtjänar bättre – och vi måste börja kämpa för det idag.

Insändare

Detta är en insändare och skribentens egna åsikter. Vill du skicka in en egen text eller svara på artikeln? Hör av dig till oss.

Kommentera gärna nedan men håll god ton. Personliga påhopp i kommentarerna tas genast bort.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.