En omfattande undersökning utförd av onlineutbildningsföretaget Good Habitz visar att det finns ett stort behov av personlig utveckling på landets arbetsplatser. Hela 80 procent av de anställda i svenska företag uppger att de skulle uppskatta sitt jobb mer om de hade fler möjligheter till personlig utveckling.

Inom ledarskap , digital kompetens och projektledning är det störst efterfrågan på mer kunskap och över hälften av de tillfrågade kan tänka sig att tillägna både fritid och arbetstid för att utvecklas. Men var femte anställd menar att de inte har tillgång till någon typ av utveckling alls. Det är då stor risk att anställda blir missnöjda och söker sig till andra jobb.

Samtidigt uppger drygt tre av tio företag att det är svårt att hitta lämplig arbetskraft eller kompetens vilket är ett stort hinder för företagets tillväxt, enligt enkätundersökning från Tillväxtverket. Därför är detta en angelägen fråga för både anställda och arbetsgivare. Personlig utveckling är en viktig faktor för att trivas och utvecklas i sitt arbete. För arbetsgivare är det viktigt att ha anställda som är engagerade och kunniga.

Ett sätt att lösa problemet kan vara och satsa på att erbjuda sina anställda möjligheter till kompetensutveckling. Det finns många alternativ och ett stort utbud av utbildningar, kurser, mentorskap och utvecklingsprogram.

Några konkreta tips:

  • Erbjud utbildning och kompetensutveckling inom olika områden, både inom och utanför det egna yrket.
  • Ge anställda möjlighet till mentorskap och handledning av mer erfarna medarbetare.

Skapa en kultur där det uppmuntras att testa nya saker. Genom att satsa på personlig utveckling kan arbetsgivare skapa en mer engagerad och nöjd arbetskraft.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.