Driver du eget i vargtimmen?

”Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är som djupast, då mardrömmarna är verkligast. Det är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme när de flesta barn föds.”.

Visste ni att det var Ingemar Bergman som myntade uttrycket vargtimmen till filmen med samma namn i slutet på sextiotalet? Ett sådant vackert, vemodigt och poetiskt ord.

Men vargtimmen är sällan poetisk för oss egenföretagare, när vi ligger där med kaninpuls och betvivlar vår förmåga. Tvivlande och förtvivlande.

Tankarna spelar oss ofta ett spratt, just där när natten är som mörkast. Hur bra är jag egentligen? Varför skulle just mitt företag fungera, när det finns andra som gör det bättre? Vad ska jag göra om plan A inte fungerar – jag har ju ingen plan B!

Och när dagen kommer och vi tvingas till att agera och vara i nuet är det enklare att skrämma bort de där hemska tankarna. Men de lurar där i mörkret, tills nästa vakna vargtimme…

Att driva eget är att ständigt slåss mot sitt eget självtvivel. Det ingår i konceptet och vi får helt enkelt brottas med tankarna – och bygga ett nätverk av folk som hejar på oss helt hejdlöst mycket! Oavsett dagsform, oavsett prestation. Att få höra hur bra vi är emellanåt är faktiskt den bästa medicinen mot det där tvivlet som gnager oss. Det – och att titta över axeln hur långt vi faktiskt redan gått!

Och du, tänk på att själv heja på dem i ditt nätverk som också tvivlar ibland – de behöver det lika mycket som du gör! 


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.