Att lämna tryggheten för att ge mig ut på min egen resa var ett stort steg. I 10 år hade jag verkat som fond- och aktiemäklare på ett stort företag. Det som skulle komma härnäst var någonting helt annat än vad jag vant mig vid. Jag skulle bli företagsmäklare, och det på mitt eget företag.

Nu började en period av hårt pluggande för att lära mig allt om vad som utgör en bra företagsmäklare. Många böcker och kurser, och oändliga timmar, senare blev jag medlem i Sveriges Företagsmäklares Riksförbund (SRF). Nu kunde resan börja på allvar.

Jag är säljare i grunden. Jag har alltid brunnit för entreprenörskap. Jag har stenkoll på företagande. Det är dessa komponenter som utgör grunden i I Am Growth.

Fyller ett hål på marknaden

Idén kom sig ur att jag såg en lucka i företagsmäklarbranschen. Många aktörer på marknaden skyltar med att de har ett enormt antal företag till salu, företag de själva egentligen inte tror på. Vi skulle gå i en helt annan riktning.

Vår målsättning är tydlig: Vi ska sälja alla företag vi jobbar med, och det till ett pris som säljaren är nöjd med. Därför tackar vi nej till 90% av våra inkommande förfrågningar. Anledningen är kort och gott att vi endast vill arbeta med företag som vi verkligen tror på, som vi egentligen själva skulle vilja köpa. Vi vill kunna lägga allt vårt fokus, all vår tid och all vår energi på de projekt vi tar oss an.

Denna inställning innebär att vi tar bra betalt för att sälja företag. Men du som anlitar oss kan vara säker på en sak: Vi kommer göra allt vi kan för att du ska få det pris du önskar när du säljer ditt livsverk.

En trygg punkt på en komplex marknad

Att sälja och köpa företag är en komplicerad process. Framför allt är företag, minst sagt, en sällanköpsvara. De flesta vet inte hur man ska bära sig åt för att affären ska bli så lönsam som möjligt, och hur man eliminerar de risker som finns kopplade till köp och försäljning av företag.

Vi sitter inte heller på svaret till frågan hur man säljer ett företag. Faktum är att det inte finns något enkelt svar som passar alla. Ingen företagstransaktion är den andra lik. När vi kliver in i ett nytt projekt går vi alltid igenom kundens önskemål, preferenser och vision, för att ta fram en skräddarsydd strategi som gör att vi når en lönsam affär.

Huvudsyftet med I Am Growths tjänster är att kunden ska få tillgång till ett bollplank genom hela affären. Om kunden ska sälja sitt företag, finns vi där från företagsvärderingen och att hitta rätt köpare till den slutgiltiga avtalsförhandlingen och tillträdet. Vi har lönsamheten i fokus, men vår kanske viktigaste uppgift är att se till att allt hanteras professionellt, korrekt och tryggt.

Våga satsa på dig själv

Genom åren har vi sålt och köpt en lång rad företag, särskilt e-handlar och tillväxtbolag, åt våra kunder. Vi har kontor i centrala Jönköping, men verkar över hela Sverige. Även nu när företaget vuxit i storlek står vi fast vid vår ursprungliga målsättning: att lägga ner all tid och kraft vi har i varje projekt, för att nå en lönsam affär.

I dag driver jag, tillsammans med Sandra-Stina Vesterlund, även Incredible Revenue AB – ett företag inom sökmotoroptimering som mångdubblat sin omsättning på bara några få år, där det finns flera synergier med I Am Growth.

Med allt jag vet i dag känner jag mig stolt. Stolt över att jag vågade ta klivet ut ur tryggheten för att satsa på mig själv och det jag brinner för. Det är också mitt främsta tips till dig som vill göra samma resa: Våga tro på dig själv.

Och kom ihåg, ingenting kommer gratis. Bakom alla framgångar ligger otaliga timmar av hårt slit. Men så länge du gör det du brinner för och tror på, är ingen timme bortslösad.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.