När kan det vara bra att skaffa ett bensinkort till företaget?

Ett bensinkort kan vara en fördelaktig lösning för företag som har anställda som reser mycket med bil i tjänsten. Genom att använda bensinkort kan företaget få rabatter och bonusar på bränsleinköp, vilket i sin tur kan bidra till kostnadsbesparingar. Dessutom kan bensinkortet underlätta administrationen genom att samla alla bränslekostnader på en faktura.

Bästa tankkortet på Kreditkortsval idag är Bank Norwegian som alltid ger cashback på både bensin och diesel när du tankar. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och noga jämföra olika kort och deras erbjudanden, samt att välja kort som passar företagets behov och storlek.

Även om det inte finns något absolut svar på när det är bäst att skaffa ett bensinkort, kan det vara värt att överväga om företaget spenderar betydande summor på bränsle och önskar en mer strukturerad och förmånlig hantering av dessa utgifter.

Fördelar och förmåner med bensinkort till företaget

Rabatter och erbjudanden

Att skaffa ett bensinkort till företaget kan ge flera rabatter och erbjudanden. Dessa inkluderar rabatterade priser på drivmedel och förmånliga erbjudanden på sådant som spolarvätska, biltvätt, samt kaffe och bullar hos bensinstationer. Bland bensinkorten finns det olika fördelar, och du kan välja det kort som passar bäst för företaget.

Bonus

Bonus är en annan viktig fördel med att använda bensinkort för företaget. Några kort ger återbäring på köp, medan andra erbjuder bonuspoäng som kan användas för att köpa varor eller tjänster hos bensinstationer. Dessutom kan de förmånliga priserna och medlemserbjudanden hjälpa företaget att spara pengar och öka sin lönsamhet.

Populära bensinkort

OKQ8 Visa

OKQ8 Visa är ett populärt val för många företag. Detta kort ger bra rabatter och har överlägset bäst täckning när det gäller bensinstationer. Dessutom erbjuder kortet 2% i bonus på övriga inköp på stationen.

Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett annat bensinkort som är populärt bland företag. Kortet erbjuder 4% cashback på bensin och diesel, vilket kan erbjuda stora besparingar för företaget. Bank Norwegian-kortet kommer i form av ett Visa-kort.

Shell Mastercard

Shell Mastercard är ytterligare ett välkänt bensinkort för företag. Kortet ger dig 1% cashback på alla inköp och har ingen årsavgift. Dessutom får du upp till 20% rabatt på Shell Helix motorolja och Shell V-Power bränsle.

Rabatt på drivmedel

Rabatt på drivmedel kan vara betydande för företag som driver många fordon. Ett bensinkort för företag kan erbjuda drivmedelsrabatter som sänker kostnaderna varje gång man tankar. Vissa kort ger upp till 25 öre rabatt per liter, och vissa ger 0,5% cashback på alla köp. Exempelvis ger Preemkortet höga drivmedelsrabatter, men har färre bensinstationer än OKQ8. Att jämföra bensinkort kan hjälpa företag att hitta det mest fördelaktiga för deras specifika behov.

Kreditkort och appar

Att skaffa ett bensinkort till företaget kan underlätta administrationen och möjliggöra besparingar. Många kreditkortsföretag erbjuder kreditkort specifikt för att användas som bensinkort. Dessa kort brukar vara kopplade till rabatter på drivmedel eller bonuspoäng som kan omvandlas till förmåner hos olika samarbetspartners.

Flera kreditkort kommer även med en tillhörande app som underlättar hanteringen av bensinkortet. Med en app kan företaget enkelt följa upp kostnader, transaktioner och eventuella rabatter. Användare kan även få push-notiser vid viktiga händelser, som att kortet är på väg att maxas ut eller när man erhållit nya bonuspoäng.

Att använda kreditkort och appar för att hantera företagets bensinkostnader kan bidra till ökad effektivitet och enklare administration.

Användning och jämförelse

Bemanning

För att dra nytta av fördelarna med ett bensinkort för företag, är det viktigt att veta vilka bemannade stationer du kan använda kortet på. Flera bensinkedjor, som Circle K, Shell och St1, erbjuder egna företagskort och poängsystem som hjälper dig att spara pengar på bränsle. Att använda företagets bensinkort på dessa bemannade stationer gör det möjligt att utnyttja förmånliga rabatter och extrapoäng.

Kontantuttag

Bensinkorten skiljer sig också åt när det gäller kontantuttag. Vissa kort, som Circle K bensinkort, tillåter inte kontantuttag, vilket kan vara en fördel för företag som vill ha kontroll över utgifterna. Dock kan det vara värt att jämföra villkoren mellan olika bensinkort för att se vilket som bäst passar er företagsbehov och användningsmönster.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.