Skuggkonto?

1
Hejsan! 

Äger och driver ett gym!
öppnade för 3 år sedan och har sedan dess blivit hemsökt av ett och samma problem... Skuggkonto!
Världens sämsta ide som straffar ett växande gym.
Vi ökar snabbt och bra men får inte med oss bokföringen pga detta. Simpelt sagt så är delar av skuggkontot  att om någon tex betalar ett årskort i oktober för 6000kr. bokförings mässigt får jag inte räkna dessa pengar, då de ska periodiseras ut över just 12 månader. så i de fallet hade jag tex fått räkna 500+500+500 alltså enbart tre månader okt-dec.

Men sedan har jag knappt fortfarande förstått för de påverkas även om vi växer i en snabbare takt än periodiseringarna. Vi gjorde en rekord juli/augusti. Men på dessa två månader drogs 130 000 bort från vårt resultat i bokföringen. Detta knäcker ju oss totalt som litet företag. Vi presterade bättre än förra sommaren och då är de som att de dras mer från bokföringen. 

Min stora funderingen är om ni har någon erfarenhet av detta? Min totaltskuld i periodisering är 465 000:- som vuxit under de tre senaste åren. Med ett minus på cirka 100 000:- iår på bokföringsraden på rapport. Får man på något sätt ta med dessa siffror i resultatet? För jag kommer rent ut sagt gå back iår då vi har höga leasingkostnader. Så då vi har 416 00 :- på den raden, finns de ingen lättnad man kan göra eller liknande för att bokföra upp de i år istället för kommande år?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.