Minimal bokföring för aktiebolag utan verksamhet

6
Jag har ett gammalt AB som jag aldrig fick användning för eftersom företaget aldrig blev något, och jag fick ett bra jobberbjudande. Det har inte funnits verksamhet i det på många år.

Det enda jag gör är att varje år bokföra den ingående balansen på varje konto på ett papper (debit på tillgångarna och kredit på skuldsidan) och samamnställa de få verifikationerna som behövs (typ bankkonto). 

Är det något mer jag måste göra för att uppfylla kraven? Det finns inga affärshändelser. Bolaget är bara en kassa i princip. Måste jag bokföra utgående balans på något sätt?

stort tack om någon kan hjälpa till!
19
7
Bolaget har väl ett bankkonto som kostar varje år och någon licens för något bokföringsprogram har du väl också. Du behöver både inkomstdeklarera samt lämna in årsredovisning. Är bankkontot och skattekontot avstämt?
6
Tack för svar! Det jag undrar mest är om det finns något mer att bokföra än de ingående balanserna för varje år. Jag har inget bokföringsprogram (kör på papper) och mitt företagskonto är gratis.

Jag lämnar in år och ink2 varje år. Det är bara en balansräkning.

eftersom det inte funnits någon verksamhet på flera år så är all skatt betald.
19
7
Har du avregistrerat F-skatt och moms?
19
7
Har bolaget inte haft några transaktioner så finns inget annat än IB. 
6
Har aldrig registrerat mig för varken moms eller f skatt. Har bara investerat lite av kapitalet men slutade med det eftersom bokföringen var jobbig.

just nu så kör jag bara debet på kassan och kredit på eget kapital i varje år.

krävs alltså ingen bokföring av utgående balans? Skönt att höra att man gjort rätt :)
6
Och stort tack för att du svarade på min fråga! Har gått och gnagt i bakhuvudet på mig i ett år
6
Får jag ställa en följdfråga? Som jag förstår det ska det vara en bokföringspost där men debiterar tillgångskontona och krediterar skuldkontona, men hur ska verifikationen se ut? Behövs det ens någon?
19
7
Det blir ingen ny debit/kretid transaktion utan bara ingående balans samt utgående balans
6
Ok så det betyder att jag inte behöver något underlag för bokföringsposten?

Som jag gjort hittills har jag krediterat och debiterat kassakontot och använt ett kontoutdrag som verifikation. Men det kanske är helt onödigt? En person som är duktig på bokföring gav mig rådet att göra så.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.