Hur kan man vara säker på att man har en affärside som är värd att investerar tid och pengar i? Det finns fyra bra möjligheter för dig att testa din affärside och din produkt eller tjänst innan du startar igång ditt företag. Här kommer de:

1. Den bästa källan för råd om din affärside

Sök upp människor som redan är i samma bransch som du tänkt att starta inom eller företagare som driver liknande verksamhet för att be dem titta på din affärsidé. Ring dem på telefon eller gå och prata med dem, fråga dem vad de tycker om verksamheten. Vill personen rekommendera andra att starta en liknande verksamhet? Var inte blyg eller hemlighetsfullt och be dem vara ärliga!

Kanske finns det saker du ska tänka på om du ska starta igång och vad är vanliga misstag? Kan din produkt eller tjänst utvecklas ännu mer med deras hjälp?

Är de en riktig företagare eller entreprenör så kommer de mer än gärna att hjälpa dig utveckla din idé.

Så, en person som redan driver en liknande verksamhet är med största sannolikhet den bästa källan för råd!

Be många om feedback på din affärside

Ofta vill folk ha hjälp med att starta sitt företag men lika ofta är de rädda för att berätta vad deras affärside handlar om. De vill inte berätta då de är rädda att någon ska stjäla deras idé. Faktum är att idéer finns det överallt och det är sällan eller aldrig en brist på dem. Så va helt öppen och ärlig när du ska berätta om din idé. Tala om för folk vad du tänker göra och be om deras feedback. Helst som sagt av de som känner till branschen. Undvik allmänt negativa människor om du vill eller om du är tuff så kan du på det sättet träna dig på att utveckla och försvara din affärside. Det stärker din egna tro på den!

2. Fråga en kunnig person på banken

Ta kontakt med någon på din bank, om du inte har en person du brukar ha kontakt med, och be om hans eller hennes åsikt om din affärside. En bankman som behandlar likande ärenden och kanske dagligen går igenom olika affärsidéer och budgetar har oftast mycket bra känsla för vilken typ av företag som kommer att lyckas och vilka som inte gör det. Din bankman kan vara en av de allra bästa källorna till företagsrådgivning.

3. Kontrollera med din familj och dina vänner

Be dina vänner, din familj och dina övriga bekanta för information och vad de tycker om din affärside. Familjemedlemmar kan vara mycket bra mål för marknadsundersökningar. Fråga din familj och vänner om de skulle köpa den produkt eller tjänst som du funderar på att erbjuda. Hur mycket skulle de betala för det? Lyssna på deras frågor och lyssna på deras kritik. Lyssna på deras oro om vad som de tror kan gå snett. För om du inte kan besvara deras frågor och problem på ett logiskt och trovärdigt sätt så kan det hända att det är något fel med din affärside eller att den behöver slipas till en aning.

4. Prata med en potentiell kund

Det fjärde sättet att göra marknadsundersökningar på är att besöka potentiella kunder för produkten eller tjänsten och fråga om de skulle köpa det du erbjuder. Om du funderar på att sälja något till ett företag, gå till den typ av företag och fråga om de skulle köpa den om du producerat det. Om du funderar på att sälja något genom återförsäljare, gå till återförsäljaren och fråga om de skulle köpa eller sälja det vidare.

Fråga de potentiella kunderna! Kunderna är ofta mycket öppna och frispråkig och ibland kan de ge dig insikter som kommer att vara värda sin vikt i guld. Tror de på din affärside? Varför eller varför inte?

Lycka till!

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.