Att undvika fasta avgifter på dina investeringar, inte lägga alla ägg i samma korg och att våga ta första steget är några av de råd Tony Robbins delar med sig av i sina två böcker ”Money: Master the Game” och ”Unshakeable”.

Efter att ha intervjuat 50 av världens mest ekonomiskt framgångsrika människor upptäckte affärsmannen och författaren Tony Robbins att det viktigaste att förstå är att ingen har en fördel över dig när det gäller investeringar. Det handlar enligt honom främst om att att våga ta första steget, vilket få gör.

"Det säkraste sättet att ”vinna spelet” är att uppnå hållbar avkastning på lång sikt", säger Tony. Det är oerhört frestande att försöka göra aktieklipp, särskilt när du tror att andra människor gör framsteg snabbare än du. Inc.com har sammanfattat Tony Robbins bästa investeringsråd.

1. Gå med i spelet. Det största misstaget de flesta gör är att de inte gör något alls. Av rädsla för att det är svårt så struntar de hellre i det. Men vänta inte. Börja redan idag och lägg undan pengar och hitta sätt att investera dem. "Du vill inte äga en Apple-telefon, du vill äga Apple.", skriver han i boken Money: Master the Game.

Fler tips: Sluta pensionsspara och gå i pension som miljonär…

2. Förlora inte pengar. Självklart kan det säkert tyckas men du måste enligt Tony alltid tänka på hur du kan minimera riskerna med dina investeringar. Långsiktighet och att sprida riskerna med olika typer av investeringar är ett par saker du bör göra.

3. Ditt första mål bör vara ekonomisk trygghet. Det betyder enligt Robbins att du kan betala för grundläggande saker som mat, försäkringar, boende och resor med pengar du har tjänat från dina investeringar.

Läs även: Spara till barnen, men inte för mycket!

4. Ditt nästa mål bör vara ekonomiskt oberoende. Det definierar Tony som det ögonblick då du har investeringar som motsvarar 20 gånger din inkomst. "Det är när jag inte behöver arbeta, men jag behåller samma levnadsstandard.” (5% avkastning på kapitalet blir då samma inkomst.)

5. Bredda dina portfölj. Trygghet och oberoende uppnår du genom att inte lägga alla ägg i samma korg. Sprid risken genom att diversifiera dina investeringar i olika tillgångsklasser, i olika marknader och länder och över tid.

Mer om ekonomi: 5 tips hur du skapar återkommande intäkter

6. Akta dig för avgifter. Jämför fonders avgifter och ta reda på om det finns dolda sådana. Ofta kan dessa avgifter äta upp hela eller stora delar av vinsten.

7. Låt inte känslorna ta över. Att lägga större vikt vid något du redan äger istället för att försöka se det objektivt och sälja vid rätt tillfälle kan bidra till att investeringar misslyckas.

Mer om ämnet: 7 alternativa sätt att investera istället för börsen

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.