Fyra vanliga anledningar till att människor till bli miljonärerHur blir man miljonär? Funderar du med på det? För att bli miljonär så måste du tänka som en miljonär, brukar det heta.

Men hur tänker och agerar då en miljonär? Här är några avgörande faktorer som skiljer miljonären från den vanliga arbetaren.

Vissa menar på att det skulle vara turen som avgör och kanske har den en liten betydelse. Men intervjuar man miljonärer och tittar hur de agerar så finns det tydliga skillnader från personen med sämre ekonomi.

Här har du flera tips så du kan börja tjäna din första miljon. Och det är ju den första miljonen som är svårast sägs det.

Först och främst två grundläggande saker för hur en en miljonär tänker och agerar:

Långsiktigt tänkande

Långsiktigt tänkande är kanske den enskilt viktigaste saken för att du ska kunna bli miljonär. Det är långsiktigt planerande som får oss att spara pengar varje månad, att läsa en bok om hur andra miljonärer lyckades och hur de ökade sin inkomst. Det är långsiktigt tänkande som får oss att spendera mindre och istället börjar investera våra pengar även om det inte finns så mycket att ta av. Just dessa ”små” saker är avgörande!

Detta är inte helt lätt. För hade det varit lätt hade det funnits många fler miljonärer.

Missa inte: Därför blir inte fler ekonomiskt oberoende

Det svåra i hela kråksången handlar nog om att det är svårt att se sambandet mellan att göra lite varje dag under flera års tid för att senare njuta av resultatet. Det är t ex inte helt lätt att se sig själv som miljonär tio år framåt i tiden bara för att man nu lägger lite tid varje dag på att bli bättre på sitt yrke eller talang. Det är så klart inte det enda som behövs men kan du göra det så har du en stadig grund för att bli miljonär längre fram.

Att bli miljonär är förutsägbart

Frågar man miljonärer så svarar nästan samtliga att det var helt och hållet förutsägbart att de skulle lyckas. De visste att det skulle ta tid och de var villiga att göra vad som krävdes. Det gäller inte bara miljonärer utan alla personer som nått framgång inom något.

Grundregeln är att det tar tid och det finns inga snabba pengar. Att lyckas bli miljonär snabbt är alltså inte speciellt troligt och hela detta ”quick-fix-tänket” kommer säkert bara göra dig besviken.

Ekonomisk tänkande

Den rubriken lät trist så vi börjar med en historia som jag hörde för ett tag sedan:

En man gick in i en bank i New York och frågade efter någon som skötte utlåning av pengar.

Mannen förklarade att han under två veckors tid skulle till Filippinerna för att göra affärer och behövde låna $5000. Bankmannen förklarade för honom att banken skulle behöva någon form av säkerhet för lånet.

Affärsmannen lämnade då över nycklarna till en ny Ferrari som stod parkerad på gatan utanför. Bankmannen godkände så klart lånet och efter mannen lämnat banken skrattade alla inne på banken. "Hur kan man använda en Ferrari som är värd $250.000 som säkerhet för ett lån på $5000.”

En anställd körde ner Ferrarin i bankens garage och parkerade den där. Två veckor senare återvände mannen, han betalade de $5000 han var skyldig plus räntan som var på $15,41.

Bankmannen sa: "Vi är glada över att ha haft dig som kund och att transaktionen fungerade bra, men vi är lite förbryllade. Medans du var borta kollade vi av nyfikenhet upp lite mer om dig och det visar sig att du är mångmiljonär. Varför bryr du dig om att låna $5000!?"

Miljonären svarade: "Var annars i New York kan jag parkera min bil i två veckor för $15,41 och förvänta mig att den är kvar när jag återvänder?"

Kanske skulle jag inte göra som miljonären med Ferrarin och kanske inte du heller, men det är en tänkvärd berättelse.

Att vara ekonomisk kan ofta förknippas med att vara snål och att vara snål betyder nog för de flesta att inte riktigt leva det liv ”man förtjänar” här och nu. För visst, vi lever en gång och att inte leva nu och dö med miljoner på banken gör säkert ingen lycklig.

Men, det finns en stor skillnad på att leva livet och att slösa. Vi gör alla våra prioriteringar till vad vi tycker är viktigt. Men de flesta av oss gör då och då inköp som är helt onödiga. En miljonär gör färre sådana inköp.

För visst är det fräckt att ha den senaste mobiltelefonen, snyggaste lägenheten i bästa området i stan, en snabb bil och coola kläder. Eller? Logiskt sett så skulle nog de flesta svara nej, men ändå spenderar de flesta en stor mängd pengar på detta.

En blivande miljonär har förmågan att skjuta på tillfredsställelsen.

Miljonärer spelar sällan eller aldrig om pengar på lotto och andra spel där turen avgör. En av svenska statens största inkomstkällor är från just sådana spel och anledningen är att det finns många som hoppas på att turen ska komma till just dem. En förmögen person har insett att det är betydligt större chans att bli rik genom att lära sig hur pengar fungerar, istället för att hoppas på turen.

Se även: 21 situationer där rika människor tänker annorlunda än övriga

En miljonär inser också att det är svårt att tjäna mycket pengar genom att byta sin egen tid mot pengar; alltså med hjälp av en vanlig anställning eller som företagare som fakturerar för sin egen nedlagda tid. Därför måste man hitta andra sätt där man får sina ”pengar att jobba” istället. Att göra smarta investeringar är en viktig del i en miljonärs framgång.

5 hemligheter som alla miljonärer känner till

  • För att bli miljonär så måste du ha god hand om pengar och förmågan att skjuta på tillfredsställelsen. Gör inga impulsköp och låt i stället beslutet vila några dagar.
  • Hitta något du gillar att göra och kör på det. Gör lite varje dag för att utveckla din talang.
  • Det är ytterst sällan turen som avgör om du ska bli rik. Chansen att t ex vinna på spel och dobbel är nästan lika med NOLL. Du har många gånger större chans att blir miljonär genom att lära dig hur andra miljonärer har lyckats.
  • Lär dig hur du får pengar att jobba för dig istället för att du ska jobba för pengar. Att göra kloka investeringar är en smart genväg för att bli rik.
  • Miljonärer gör de saker som övriga bara tänker på. För att blir miljonär måste du agera och jobba framåt hela tiden. En bra start om du inte vet hur du ska börja är att läsa ett par böcker som t ex Rich Dad Poor Dad, Därför vill vi att du ska bli rik eller Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Det finns en rad böcker och ljudböcker och de bästa är ofta på engelska.

Kort och gott: Miljonärer känner till saker som andra inte gör. Lär dig de sakerna och börja agera nu så är du på god väg mot din första miljon.

Läs vidare: 4 sätt hur du kan bli rik miljonär

Lycka till!


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
5 kommentarer
2015-04-23 10:12
De jag hjälper tjänar millioner på mina råd. Men ett är att inte se millionen som ett mått på lycka men ett medel föratt kunna fortsätta som företagare utan att behöva känna oro för myndigheters sabotageförsök och kunna göra det man finner bäst. Ofta är hobby ens arbete och då får man njuta hela tiden.

Lars Arenander
Start av företag och ekonomistyrning
Se mer...
2012-11-30 15:16
Framför att gillar det man gör. Är det bara pengar man jagar efter blir man nog inte rik. Skulle man ändå bli det tror jag livet blir ohygligt tomt och tråkigt.
2012-11-30 15:12
Shaffer det är ju sunda tankar du har och just därför ska människor som du se till att bli ljöligt rika så du kan använda pengarna på ett sätt som hjälper världen 🙂
Shaffer
2012-11-30 14:08
Vill med bli rik med miljoner på banken men är det etiskt och moraliskt rätt idag med allt vi vet? Jag tänker på miljön först och främst för om man ska bli rik på det traditionella kapitalistiska sättet så kommer det påverka miljön negativt. Och för att inte tala om alla resor man säkert behöver göra. Och sen när man väl har miljonerna - blir man verkligen lycklig? ;) Se mer...
Fredde a
2011-10-18 07:30
Bra tips som jag själv försöker leva efter. Inte blivit miljonär än men inte långt ifrån. Beror lite på hur man räknar med. 1 miljon på banken är inte att vara miljonär för mig. Det handlar om att ha en passiv återkommande inkomst som genererar lika mycket som en miljon på banken eller en investerad miljon skulle ha gjort. Ja banken är nog inte att räkna med längre då räntan är så kass. Internet jobbar jag med nu, tidigare var det försäljning - spelar nog ingen roll vad man gör, bara man bestämmer sig och kör på!

Lycka till alla ni som bestämt er 🙂

Fredrik
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.