Idéer som inte kräver stort kapitalHär fortsätter listan på affärsidéer (del 1 är här) som inte kräver något större startkapital. Du får även några tips i slutet för hur du undviker konkurs och i stället får din affärsverksamhet att växa.

5. Lokal turistguide

Älskar du den plats där du bor? Tycker du om att ta med dina vänner och familjemedlemmar till udda platser som de aldrig skulle hitta på egen hand? Om det är så kan du enkelt förvandla din passion till en lönsam verksamhet.

Du kan annonsera om din nya guideverksamhet helt gratis med hjälp av en Facebooksida. Du kan också använda dig av tjänster som Google Maps för att skapa promenadrutter och bilturer som ger dina kunder en unik upplevelse.

Du kan också bredda dina tjänster. Om du är en ivrig cyklist, starta guidade cykelturer. Är du en konstälskare? Det finns inget som turister älskar mer än att besöka lokala museer. När din verksamhet tar fart kan du anställa fler turistguider och bygga upp ett reseimperium. Du kan även samarbeta med andra turistguider på andra orter där ni rekommenderar varandra och hjälper turisterna att ta sig dit.

6. Hemcatering eller personlig kock

Det finns många familjer där båda vuxna jobbar heltid och helt enkelt inte vill prioritera sin tid framför spisen hela kvällarna. Det är där du kommer in. Du kan laga måltiderna åt dem. Självklart bör du vara en bättre kock än dina kompisar, men du behöver faktiskt inte vara en utbildad kock. Även om du inte har någon formell kockutbildning kan du skapa din egen personlig-kock-verksamhet. Är du riktigt bra kommer du att få stor efterfrågan på dina tjänster.

En av de bästa faktorerna med den här verksamheten är att du inte behöver någon stor summa pengar för att komma igång med företaget. Du kan hålla dina kostnader låga till en början genom att gradvis köpa nya produkter som du behöver i takt med att du avancerar upp och binder nya kunder till verksamheten. Det enda du egentligen behöver för att komma igång är att kolla upp vilka lagar som gäller eftersom det kan finnas restriktioner kring matlagning och vad du får göra från ditt eget hem.

Vill man nisha sig kan man erbjuda cigarrprovning, whiskyprovning, vin- och/eller ölprovning. Man kan erbjuda med choklad, hemgjorda korvar, rökt kött, ja bara fantasin sätter gränserna.

10 hobbys att starta eget och tjäna pengar på

Du kan även kontakta företag på orten och leverera en lunchmeny som du kör ut på plats.

7. Festfixare

Som festfixare kommer du att ansvara för allt från att hitta cateringföretag till att skapa inbjudningskort, från att kontakta företag som hyr ut teknisk utrustning till att välja rätt dekor och inredning till festen. Oavsett om det är ett bröllop, en födelsedagsfest, ett dop, en studentskiva eller ett jubileum kan du fixa rätt feststämning med allt vad det innebär.

Om du bestämmer dig för att satsa på den här branschen är du troligen en social person av naturen, så var inte rädd för att utnyttja ditt nätverk för att komma igång. Därefter kommer du att behöva bestämma hur mycket du ska ta betalt för dina tjänster. En del festfixare jobbar på timtaxa, andra vill ha ett fast pris.

8. Personlig tränare eller fitnessinstruktör

Detta är med en tydlig trend. Du behöver inte investera i någon dyr träningsutrustning eftersom du kan träna tillsammans med dina kunder på det lokala gymmet eller varför inte i parken, som de boot camps som är så populära nu för tiden. Det du istället bör investera i är att bygga upp en bra hemsida och annonsering. Du kan förstås också med tillstånd sätta upp reklamblad på dina lokala gym och sportbutiker.

Ett tips är också att se till att bli certifierad personlig tränare för att få extra hög status och därigenom fler uppdrag.

Några råd till dig som funderar på att starta eget

Det är oftast inte helt enkelt att starta ett företag från grunden. Många företag misslyckas och går i konkurs inom de första åren. Men det går att förhindra och de vanligaste anledningarna att affärsidén inte flyger hela vägen är:

Så ha med det i planen – att göra allt vad du kan för undvika att någon av de ovan tre saker sker. Då ser möjligheterna betydligt bättre ut för att din affärsidé ska lyckas.

- Läs på och ta reda på allt du kan om din bransch, konkurrenter, försäljning, marknadsföring, osv.

- Det ska kännas rätt för dig. Att kika på andras affärsidéer och låna, kopiera och inspireras är helt rätt. Men din passion och glöd är kanske den enskilt viktigaste faktorn för att lyckas, så se till att du brinner för “din” affärsidé.

Mer om hur du startar ditt företag.

Lycka till!

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.