Vad ska jag göra för att bli bättre på att presentera eller ta den platsen jag vill på mötet eller i nya sammanhang?

Det är några av det vanligaste frågorna jag får, när jag berättar att jag arbetar med retorik och kommunikation. Många tycker helt enkelt att det är svårt att veta hur man ska ta den där platsen man vill, eller hur man gör en proffsig presentation. Det har jag full förståelse för, eftersom vi oftast får väldigt lite träning i det. Redan i skoltiden förväntas vi prata och presentera inför klassen utan att få någon vägledning i hur vi ska göra. Obehaget eller förvirringen kring presentation sitter ofta i även i vuxen ålder. Därför brukar jag säga att retorik är hälsa. Eftersom många går och tycker att det här är ett jobbigt ämne. Kanske något man inte ens vågar ta upp med sin arbetsgivare.

Onlineföreläsning

Missa inte Jennys föreläsning som ger dig användbara verktyg för att utvecklas som presentatör

Läs mer här

Jag arbetar med många startup-företag och där blir det ofta tydligt att, har man svårt att presentera sig själv eller sitt företag så blir det svårt att nå ut med sin företagsidé. Om man ger ett osäkert intryck på till exempel viktiga säljmöten, så kommer man att starta i en uppförsbacke. Om du ska pitcha din idé är det viktigt att du kan göra det på ett trovärdigt och professionellt sätt.

Förutom att veta hur du ska lägga upp din presentation rent praktiskt är det viktigt att tänka på att även kroppsspråket, rösten, kläderna och vilket språk du använder påverkar intrycket av oss. Kommer vi t.ex. in i rummet med ett stängt kroppsspråk och dålig hållning ger vi ett första intryck av att vara osäkra. Vi har några sekunder på oss att göra ett första intryck, därför är det extra viktigt att tänka på hur vi gör det första intrycket.

För över tio år sedan började jag arbeta med mig själv och märkte en dramatisk skillnad i hur människor bemötte mig. Från att jag inte blivit tagen på allvar till att människor började lyssna på vad jag sa. Det ledde till flera skådespelarutbildningar, retorikutbildningar och en coachutbildning. Allt detta använder jag mig av idag när jag arbetar med företag och klienter och retoriktränar dem.

Är du nyfiken på att veta mer hur jag arbetat med mig själv och få praktiska verktyg hur du kan utveckla dig som presentatör och i vardagslivet. Lyssna då på min föreläsning ”Intryck som gör avtryck” den 27 maj kl. 09:00:

Föreläsning med Jenny Jernberg Ralphsson: Retorik - intryck som gör avtryck


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.