Borgensåtagande mall vid hyraBehöver ni ett borgensavtal vid hyra av lägenhet, hyresrätt, bostadsrätt eller hus? Då kan du ladda ner och använda denna kostnadsfria mall för att skriva avtal för borgen.

Det finns vissa specialregler i hyreslagen som måste finnas med i ett sådant avtal. Förutom sedvanliga regler vid borgensavtal är dessa regler infogade i denna mall.

I borgensavtalet kan ni välja flera olika alternativ för borgensmännens inbördes ansvar när hyreskontrakt skrivs. Möjlighet finns också att byta borgensman under de villkor som anges i detta borgensavtal.

När det gäller hyresrätt är det vanligt att föräldrar ställer sig som borgensman till sitt barn. Även företag, juridiska personer, kan vara borgenär. Men tänk på risken med detta så du är fullt införstådd vad det innebär. För om hyresgästen inte betalar sin hyra, så blir borgensmannen, alltså du, skyldig att betala hyran. En kreditprövning kan komma att göras innan kontraktet upprättas för att säkerställa betalningsförmågan.

Se även: Mall för allmänt borgensavtal

Obs! Ämnet borgen är ett ganska stort område där det finns principer och rättsfall inom många olika situationer. Är ni i knipa i något avseende gällande ert borgensavtal kan det vara smart att kontakta en jurist.

Mallen för borgensåtagande är helt gratis.


Notis: När du vill spara mallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Dokumentmallen fungerar bäst i den senaste versionen.)

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.