På frågan om hur han vågar vara så kaxig och sätta upp så djärva mål svarar Tomas att det är alltid viktigt att sikta högt om man vill komma någonstans och lyckas.

- Om man siktar på att bli världens bästa arbetsplats kommer man helt enkelt längre än om man säger att man ska bli Sveriges bästa, säger Tomas.

Hur är då en arbetsplats som aspirerar på att bli världens bästa?

- Världens bästa arbetsplats innebär att de anställda älskar att komma till jobbet därför att det känns som om de som jobbar där är deras andra familj. Man spenderar så mycket tid på jobbet så det är viktigt att det är riktigt kul där.

Det är också viktigt att de anställda känner att de utvecklas hela tiden, både personligt och karriärmässigt. Sen är det också bra om det man lär sig där är kunskaper de kan ta med sig och ha stor nytta av hela livet på många olika plan, tillägger han med stor entusiasm.

Individuella möten

När Tomas var ny på Key Solutions så började han med att boka in enskilda möten med de sjuttiofem enskilda medarbetarna. Dels så ville han säga att hans dörr alltid står öppen för dem att prata och dels för att han verkligen ville veta vad var och en av dem hade för egna drivkrafter, drömmar, mål och intressen. Helt enkelt vad som får dem att klicka och bli sitt bästa jag på jobbet.

- Vad jag specifikt ville veta var hur kan vi ta den här arbetsplatsen till att bli din bästa någonsin och hur fungerar ledarna, Vad behöver de bli ännu bättre på? Hur kan vi ta din nöjdhet från en åtta eller nia till en elva utav tio möjliga?

Vad vill medarbetarna och vad vill ledarena och hur kan man få dessa viljor att samspela är en fråga som utvecklar alla, fortsätter han.

- Jag tycker att det är väldigt intressant att inte fler företag har som högsta prioritet att få sina medarbetare så framgångsrika som möjligt! Framgångsrika och lyckliga medarbetare levererar högsta möjliga produktivitet och effektivitet! Vårt motto hos Key Solutions är att vår högsta prioritet är våra medarbetares framgång, för är de framgångsrika är vi framgångsrika.

Ni är ett säljbolag, vem kan bli duktig på att sälja?

Alla som tror på sig själv, är drivna och gillar att hjälpa människor kan bli bra säljare. Många ser på säljare som någon som ska pusha människor att köpa saker men för mig handlar försäljning just om viljan och förmågan att hjälpa andra så alla som gillar det kan utvecklas och lära sig till att bli framgångsrika inom säljyrket enligt min erfarenhet. Så vi letar alltid efter människor som kan bli duktiga hjälpare, säger Tomas.

Teamkänslan är enormt viktig

Han tillägger också att det är nödvändigt med en bra teamkänsla om man ska nå framgång med företagets mål samt att medarbetarna ska trivas.

Medarbetarna måste kunna stötta varandra, kunna hjälpa och känna kärlek till varandra och precis den teamstämningen har vi hos oss vilket är helt fantastiskt. Utan att medarbetarna trivs tillsammans så kan vi aldrig nå målet att bli världens bästa arbetsplats, säger Tomas med stor eftertryck.

Hans tips till andra ledare är att utveckla förmågan att se det bästa hos varje medarbetare. En person kanske inte passar in i mallen för en specifik arbetsroll men om man tar reda på vad den människan brinner för så kan han eller hon ofta bidra med väldigt mycket.

- Ta reda på vad era anställda har för talanger, vad de kan och vill och tycker är roligt och tänk utanför ramarna för specifika jobbeskrivningar. Om din högsta prioritet är att hjälpa och ge till dina medarbetare då har du kommit långt som ledare, avslutar Tomas.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.