Oseriösa företag och kriminella kostar svenska småföretagare miljardbelopp men det går att skydda sig om man bara är lite vaksam och försiktig innan man ingår avtal.

Svenska Handel har bland annat Varningslistan som varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Det är dock ingen garanti att ett företag är seriöst bara för att du inte hittar det på listan. Så var alltid vaksam! På deras sida finns även råd och tips om säkerhetsarbetet om du driver en butik.

Så här hanterar du en bluffaktura

Se även: Fått bluffaktura - så tar du dig ur situationen med lagen på din sida

Fler tips att tänka på

  • Ibland skickar även företag och organisationer ut erbjudanden som ser ut som fakturor som behöver betalas. Men läser man det finstilta så står det att det är ett erbjudande som inte behöver betalas. Detta anser vi är en oseriös form av försäljning.
  • Ingå inga avtal eller säg ja till företag på telefon om du inte är säker vad det innebär eller om du känner dig stressad. Ta reda på vad de verkligen erbjuder och om de inte kan skicka mer information är de kanske inte heller så intresserade av att upprätta en långsiktig affärsrelation som båda tjänar på.
  • Avvakta eller tacka nej om det inte känns bra. Magkänslan går oftast att lita på.

Här är Svensk handels varningslista

Svensk handel har också Appen Säkerhetscenter

Läs vidare: Så får du enkelt fakturaskojarna att försvinna


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.