Stillasittande är nutidens rökning. Det dödar långsamt och fastän vi vet hur farligt det är, fortsätter vi göra det.

Här kommer 5 tips för att få in mer rörelse på kontoret och under jobbtid:

1. Bestäm dig för att gå en 10 minuters promenad varje arbetsdag

Gå en sväng på lunchen eller när du känner att huvudet är för trött för att orka tänka. 10 minuter av din arbetsdag kan göra dig piggare, friskare, och gladare. Bäst av allt – du rensar huvudet och kommer tillbaka fokuserad och effektiv.

Se även: Checklista för avslappning - för dig som jobbar mycket

2. Ta för vana att ställa dig upp så fort du håller på med mobilen

Stillasittande är farligt och mobilen är en distraktion. Gör något bra av en (långsamt) dödlig kombination genom att varje gång du rör vid mobilen ställa dig upp. Varje gång du reser dig gör du nytta för hälsan och dessutom får du känsla för hur ofta du faktiskt använder din mobil. Kanske är det dags för mobildetox snart?

3. Schemalägg stretchpaus

Lägg in stretch som en uppgift i kalender. Se till att sträcka ut speciellt framsidan av kroppen, nacken samt axlarna åtminstone en gång per arbetsdag. Långsiktigt bidrar det till ett hälsosamt liv och du undviker smärta. Kortsiktigt ger det en energiboost.

4. Promenadmöten

Föreslå att dina möten görs på gående fot så ofta det bara går. Det är trevligare och mer avslappnat och gör dessutom susen för hälsan. Om ni behöver dator, försök få till ett stående möte vid ett högt bord.

Mer av Hannah: 5 tips för hälsosammare digitala vanor

5. Trappor och hållplats eller kopiator längre bort

Två gamla klassiska tips som aldrig slår fel; välj trapporna istället för hissen och välj att gå till en kopiator eller busshållplats/tunnelbana längre bort. Varje extra minuts rörelse gör skillnad för din hälsa.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.